PC a admis demisiile a 11 lideri de filiale judeţene

Preşedintele Partidului Conservator, Dan Voiculescu, s-a întâlnit sâmbătă, de Ziua Naţională a României, cu liderii din ţară ai PC, la Sfântu Gheorghe, transmite corespondentul AMOS News.

După ce a dansat o horă a unirii în centrul din Sfântu Gheorghe, în faţa scenei unde timp de două ore s-a derulat un spectacol de muzică populară românească sponsorizat de fundaţia lui, Dan Voiculescu a luat parte la o şedinţă la care a participat majoritatea preşedinţilor de filiale PC din ţară.

Referindu-se la discuÅ£iile avute cu liderii PC, Dan Voiculescu a numit întâlnirea de la Sfântu Gheorghe „o analiză legată mai mult de viitorul alegerilor locale”:

„Am discutat cu fiecare reprezentant de filială în parte ce este de făcut ca lucrurile să meargă mai bine data viitoare”, a explicat Voiculescu, admiţând că rezultatele obÅ£inute de PC la europarlamentare au constituit unul dintre subiectele principale ale întâlnirii de la Sfântu Gheorghe.

Referitor la alegerile europarlamentare, Dan Voiculescu a declarat că s-au admis demisiile a 11 lideri de filiale ale PC:

„Au demisionat mai mulÅ£i din funcÅ£iile de lideri de filiale, dar s-au aprobat doar 11 demisii; aceÅŸtia nu sunt însă excluÅŸi din partid ci doar nu vor mai fi lideri de filiale. Am considerat că există motive obiective pentru care alÅ£i lideri, care au dorit să demisioneze, să rămână în continuare ÅŸefi de filiale judeÅ£ene ale PC”, a subliniat Dan Voiculescu, adăugând că cei 11 lideri cărora li s-au aprobat demisiile nu vor pleca la alte partide.

„Acestea au fost măsuri necesare, care vor întări organizaÅ£iile PC, cu lideri noi”, a mai precizat Voiculescu.

Preşedinte conservatorilor a explicat la Sfântu Gheorghe că principala cauză a rezultatului slab al PC la europarlamentare a fost legată de mobilizarea membrilor de partid, care nu s-a ridicat la nivelul scontat de conducerea centrală a PC.

„Fiind vorba de alegeri europarlamentare, oamenii au crezut că acestea nu sunt foarte importante, motiv pentru care ÅŸi prezenÅ£a generală la vot a fost foarte scăzută”.

Mai mult, Dan Voiculescu a declarat că, o altă motivaţie a rezultatului slab al PC a fost şi trădarea unor primari ai PC; în acest sens, Voiculescu a declarat că primari ai PC au adunat voturi pentru alte partide, ceea ce a dus la retragerea sprijinului politic din partea PC pentru respectivii primari.

Adauga un comentariu

*