Ambasadorul României pe lângă Sfântul Scaun: Sărbătorirea zilei de 1 Decembrie la Vatican are o semnificaţie specială

Ambasadorul României pe lângă Sfântul Scaun, Marius Gabriel Lazurcă, a declarat la Radio Vatican că, după aderarea României la Uniunea Europeană, sărbătoarea naÅ£ională – 1 Decembrie – reprezintă ”unul dintre momentele deosebite pentru a evidenÅ£ia unitatea continentului nostru”, Europa, ”rod al acÅ£iunilor creÅŸtine, la care se adaugă ÅŸi diferite, dar în acelaÅŸi timp complementare, contribuÅ£ii de spiritualitate ÅŸi cultură”.

”Sărbătoarea NaÅ£ională a României este, fără îndoială, o ocazie de bucurie ÅŸi de sărbătoare pentru toÅ£i românii, nu numai pentru cei care se găsesc în România, dar ÅŸi pentru semnificativa noastră diasporă. ÃŽncepând de la 1 Decembrie 1918, românii celebrează unitatea regăsită a naÅ£iunii între hotarele aceluiaÅŸi stat”, a afirmat ambasadorul României la Vatican.

ÃŽn opinia sa, ”după intrarea României în Uniunea Europeană, sărbătoarea naÅ£ională reprezintă ”unul dintre momentele deosebite pentru a evidenÅ£ia unitatea continentului nostru”.

”Prin aderarea României la Uniunea Europeană a început un nou capitol pentru istoria noastră comună. Care va fi rezultatul participării noastre la proiectul european ? Desigur, lărgirea pieÅ£elor, întărirea drepturilor ÅŸi a libertăţilor, promovarea democraÅ£iei ÅŸi a unei mai mari stabilităţi în hotarele europene. Ca europeni, suntem apoi conÅŸtienÅ£i că avântul spre viitor poate veni numai de la rădăcinile trainice ale principiilor ÅŸi identităţii culturale. ÃŽn acest sens, sărbătorirea lui 1 Decembrie la Sfântul Scaun are o semnificaÅ£ie specială”, a mai spus diplomatul român. ROMPRES

Adauga un comentariu

*