Traian Basescu: Interesul scazut pentru europarlamentare si lipsa de incredere in politicieni au condus la o prezenta slaba la vot

Presedintele Traian Basescu a facut in acesta seara o declaratie de presa la palatul Cotroceni. Seful statului pune prezenta slaba la alegeri si referendum pentru interesul scazut al romanilor pentru europarlamentare dar si pe lipsa de incredere a acestora in politicieni. In opinia presedintelui, votul de azi a mai aratat inca o data ca cele doua partide care conduc tara nu au impreuna mai mult de 21%, deci este vorba de o guvernare nedemocratica.

Nici daca as mai fi avut doua saptamani n-as fi reusit sa conving 50%+1 din romani sa participe la referendum dar poate procentajul ar fi fost mai apropiat de cel al referendumului trecut, a recunoscut Traian Basescu.

Seful statului s-a declarat intristat de faptul ca lideri politici importanti au indemnat oamenii sa nu iasa la vot, lucru care arata, in opinia sa, inca o data lipsa de responsabilitate a clasei politice.

Reformarea clasei politice este necesara, afirma Traian Basescu, si ea rezulta si din modul cum au votat oamenii astazi. Circa 4,3 milioane de romani din cei 5 milioane prezenti azi la vot s-au exprimat pentru introducerea votului uninominal majoritar in doua tururi de scrutin si asta arata ca romanii doresc clar reformarea clasei politice.

Presedintele a mai subliniat faptul ca pana si votantii partidelor care s-au pronuntat impotriva sistemului de vot uninominal majoritar au votat azi in marea lor majoritate la referendum pentru introducerea acestui sistem electoral.

HotNews.ro

Adauga un comentariu

*