Daniela Buruiană-Aprodu a fost exclusă din PRM

Daniela Buruiană-Aprodu a fost exclusă, luni, din Partidul România Mare (PRM), după ce îşi dăduse demisia din funcţia de secretar executiv al partidului, susţinând că în acest fel îşi asumă responsabilitatea pentru eşecul la euroalegeri.

Conducerea PRM a anunÅ£at ulterior că a decis excluderea deputatului Daniela Buruiană-Aprodu, pentru „încăpăţânarea diabolică de a se certa cu toată lumea” ÅŸi pentru faptul că este „calul troian” al SRI în interiorul PRM.

PRM critică declaraÅ£iile Danielei Buruiană-Aprodu, potrivit cărora ÅŸefia partidului este „incompetentă, îmbătrânită ÅŸi, mai ales, iresponsabilă”, precum ÅŸi atitudinea deputatului din preajma scrutinelor de duminică pentru „neimplicare” în activitatea partidului.

De asemenea, conducerea partidului a adoptat o poziÅ£ie dură la adresa deputatului, considerând că, în ultima perioadă, a avut un „comportament aberant”, că i-a tratat pe alegătorii judeÅ£ului Brăila, care au trimis-o în Parlament, cu „dispreÅ£” ÅŸi că aceÅŸtia nu au văzut-o de trei ani în circumscripÅ£ie.

Ea este acuzată de conducerea PRM că este „informatoare a SRI, încă de pe timpul lui Virgil Măgureanu” ÅŸi că a „profitat” de statutul ei de „cal troian în PRM” pentru a-ÅŸi angaja ginerele în SRI.

ÃŽn replică, Daniela Buruiană-Aprodu a declarat, pentru ROMPRES, că n-o interesează prea mult motivaÅ£iile demiterii sale din PRM, pe care le-a catalogat ca fiind doar niÅŸte „invenÅ£ii” ale vicepreÅŸedintelui partidului Lucian BolcaÅŸ.

„Toate chestiile astea sunt elucubraÅ£iile lui BolcaÅŸ, iar eu declaraÅ£iile acestui personaj, ieÅŸit de la dezalcoolizare de vreo trei ori până acum, nu le comentez. Este sub demnitatea mea”, a susÅ£inut Daniela Buruiană.

Ea s-a arătat optimistă în ceea ce priveşte viitorul ei politic, adăugând că nu a luat, încă, în considerare varianta înscrierii într-un alt partid. Daniela Buruiană-Aprodu a candidat la euroalegeri aflându-se pe poziţia a doua pe lista PRM pentru PE.

PreÅŸedintele PRM, Corneliu Vadim Tudor, a anunÅ£at duminică seară, imediat după prezentarea rezultatelor exit-poll-ului pentru euroalegeri, că îşi dă demisia din Parlament, acuzând o „fraudă electorală” în urma căreia PRM a obÅ£inut doar 3,6% din voturi. El a afirmat că toÅ£i parlamentarii PRM vor pleca alături de el, iar cei care vor refuza vor fi independenÅ£i, nemaifiind susÅ£inuÅ£i de partid.

Vicepreşedintele executiv al PRM, deputatul Lucian Bolcaş, afirmă că se va supune hotărârii în ceea ce priveşte retragerea din Parlament, pentru că destinul său politic este indisolubil legat de destinul partidului.

Senatorii Partidului România Mare aşteaptă decizia Congresului extraordinar al PRM, care va avea loc la sfârşitul acestei săptămâni, pentru a vedea dacă vor demisiona.

Senatorul PRM Valentin Dinescu a declarat că, dacă la Congresul extraordinar al partidului se va lua decizia retragerii din Parlament, se va supune hotărârii stabilite.

La rândul său, senatorul Gheorghe Funar, secretar general al partidului, consideră că decizia preÅŸedintelui Corneliu Vadim Tudor de a demisiona din Parlament a fost „luată la cald”, sub impulsul momentului, urmând ca „la rece” să se discute această problemă.

De asemenea, senatorii PRM Nicolae Iorga şi Mihai Ungheanu au declarat şi ei că aşteaptă să se întâlnească şi să discute problema demisiei din Parlament în cadrul congresului. Până atunci, cei doi au refuzat să se pronunţe.

Liderul deputaÅ£ilor PRM, Ioan Aurel Rus, a declarat că filiala PRM BistriÅ£a-Năsăud, ca ÅŸi alte filiale ale formaÅ£iunii politice din Å£ară, i-a înaintat deja o adresă preÅŸedintelui partidului prin care îl roagă să nu demisioneze din funcÅ£ie ÅŸi să nu facă „jocul duÅŸmanilor partidului”.

Deputatul PRM Ion Mânzână a evitat să spună ce decizie va lua, pe motiv că până la congres se pot întâmpla „un milion de evenimente”.

Fratele liderului PRM, deputatul PRM Marcu Tudor, a insistat pe ideea că în partid există foarte multă disciplină ÅŸi nu ia nimeni decizii de capul său. „Nu mai cereÅ£i de la noi soluÅ£ii, opinii. Nimeni nu are calitatea să comenteze deciziile liderului. După ce vom discuta, vom lua împreună hotărârile. Noi suntem foarte disciplinaÅ£i”, a precizat Marcu Tudor.

Biroul Permanent al PRM i-a solicitat, luni, preşedintelui Corneliu Vadim Tudor să revină asupra deciziei de a demisiona din Senat şi din funcţia de vicepreşedinte al acestui for legislativ.

Potrivit unei scrisori transmise, luni după amiază, preÅŸedintelui partidului, conducerea PRM îi transmite acestuia că înÅ£elege nobleÅ£ea gestului său, dar că PRM nu trebuie să ofere satisfacÅ£ie acelor tendinÅ£e care vor, „prin decapitarea” PRM, „să-l lipsească de substanÅ£a care îi dă viaţă”.

Adauga un comentariu

*