Steaua – Dinamo 1-0

Derbiul campionatului a fost prefatat de (deja obisnuitele) conflicte create de galerii. Suporterii stelisti i-au atacat pe jandarmi, dinamovistii din stadion au rupt scaune si au aruncat inspre teren. Rada si Nicolita pentru Steaua, Moti la Dinamo – toti incerti inaintea jocului, sunt titulari.

Minutul 90+1: Contraatac rapid al Stelei, Dica a centrat de pe stanga, dar Lobont a respins balonul care se indrepta spre Lovin.

Minutul 84: Final tensionat de meci. Deaconu a aratat cinci cartonase galbene in tot atatea minute – Neaga, Nesu si Emeghara de la Steaua, Moti si Bratu de la Dinamo.

Minutul 81: Lacatus suna retragerea! Fundasul Eugen Baciu este trimis in teren in locul atacantului Vali Badea.

Minutul 80: Badea suteaza violent dintr-o lovitura libera de la 30 de metri, Lobont respinge in fata, dar niciun stelist nu se afla la recuperare si mingea este indepartata de dinamovisti.

Minutul 78: O singura sansa pentru Zenga sa-si salveze postul de antrenor – ofensiva. Ultimul sfert de ora al partidei ii gaseste pe dinamovisti cu trei varfuri, Bratu fiind trimis in locul lui Bostina.

Minutul 76: Dica beneficiaza de o lovitura libera din pozitie ideala – 25 de metri de poarta dinamovista, zona centrala, dar stelistul trimite in zid.

Goool Steaua: Rica Neaga reuseste primul gol de la revenirea in Ghencea. In minutul 67, dupa un un-doi cu Dica in careul dinamovist, Neaga a sutat cu stangul, din 10-12 metri usor lateral stanga, la coltul lung al portii lui Lobont.

Minutul 66: Zenga risca si scoate un mijlocas defensiv – Margaritescu, pentru a-l trimite in teren pe Catalin Munteanu. In primavara, cand Dinamo s-a impus in Ghencea cu 4-2, Munteanu a fost unul dintre artizanii victoriei.

Minutul 61: Claudiu Niculescu iroseste o noua lovitura libera pentru Dinamo. Dintr-o pozitie perfecta pentru centrare, in apropierea coltului careului mare stelist, nouarul lui Dinamo trimite mingea in zid. Dupa o ora de joc, Niculescu a fost complet inutil pentru alb-rosii.

Minutul 47: Cristea il lanseaza in adancime pe Bostina, aparut excelent pe un spatiu liber la 15 metri de poarta stelista, dar mijlocasul dinamovist a preferat o pasa spre Danciulescu in locul unui sut spre poarta si Zapata, iesit dintre buturi, a retinut.

Minutul 46: Banel Nicolita a fost inlocuit de Marius Croitoru. Nicolita a fost refacut in ultima clipa de echipa medicala a Stelei dupa o accidentare suferita in meciul dintre Romania si Bulgaria.

Minutul 45: Prima repriza este prelungita cu opt minute.

Minutul 34: Dica il lanseaza pe Nicolita pe un culoar spre poarta dinamovista, dar mijlocasul stelist, talonat de Moti, nu a reusit sa reia puternic spre poarta si Lobont a prins fara probleme.

Minutul 31: Actiune frumoasa de atac a lui Dinamo in flancul stang. Dupa o serie de pase intre Bostina si Pulhac, mingea a ajuns la Ropotan in marginea careului mare stelist, dar sutul dinamovistului l-a gasit la post pe Zapata.

Minutul 24: Centrare Emeghara din dreapta, Dica trimite cu capul in bara transversala! Mingea revine in teren la Ovidiu Petre, blocat in momentul sutului de Stefan Radu.

Minutul 23: Dica se grabeste intr-o situatie favorabila si suteaza dezamagitor de la 25 de metri, mingea trecand la mare distanta de poarta lui Lobont. Steaua avea patru oameni in atac, dar Dica a preferat sutul in locul unei lansari spre Neaga, Badea sau Nicolita.

Minutul 16: Jocul a fost din nou reluat. Din 16 minute oficiale, s-au jucat doar 7.

Minutul 11: Galeria dinamovista continua spectacolul pirotehnic. Deaconu este obligat sa opreasca din nou intalnirea. O parte dintre jucatori s-a retras pe culoarul spre vestiare pana la degajarea fumului.

Minutul 10: Partida s-a reluat dupa 3 minute si jumatate de intrerupere.

Minutul 6: Jocul este intrerupt din cauza fumigenelor aruncate de galeria dinamovista, care nu permit vizualizarea portii lui Lobont. Ceata nu era suficienta pentru a strica spectacolul!

Minutul 2: Patrundere a lui Nesu pe stanga, centrare in careu si Neaga a reluat din careu, dar Lobont a fost la post.

Meciul a fost la un pas de amanare din cauza cetei. Valurile de ceata se afla in continuare deasupra stadionului, dar vizibilitatea este buna.

Steaua: Zapata – Emeghara, Rada, D.Goian, Nesu – Nicolita, O.Petre, Lovin, Dica – Neaga, Badea.

Dinamo: Lobont – Blay, Moti, St.Radu, Pulhac – Ad.Cristea, Margaritescu, Ropotan, Bostina – Niculescu, Danciulescu.

Partida este arbitrata de bucuresteanul Alexandru Deaconu, aflat pentru prima data in cariera la conducerea marelui derbi.

Zenga este pentru prima data adversar al Stelei. Pe banca ros-albastrilor, italianul a invins de doua ori Dinamo, de fiecare data cu 1-0. Marius Lacatus, tehnicianul Stelei nu a castigat niciun meci in fata lui Dinamo in meseria de antrenor.

Partida ar putea reprezenta ultimul derbi Steaua-Dinamo pentru Nicolae Dica. Decarul stelist este aproape de o despartire de Romania, avand oferte de la Benfica Lisabona si alte cateva echipe europene. Dica a anuntat ca in iarna ar dori sa plece in strainatate.

HotNews.ro

Adauga un comentariu

*