Olt: Prezenţă de 95 la sută în comuna Tătuleşti

Electorii înscrişi pe listele permanente la Secţia de votare nr. 291, din comuna Tătuleşti, s-au prezentat la urne, până la ora 19,00, în proporţie de peste 95 la sută, respectiv 180 de persoane din 184 aflate pe listele permanente, transmite corespondentul ROMPRES.

În aceeaşi secţie, au votat pe liste suplimentare 35 de persoane.

Prezenţa la urne în toate cele trei secţii de votare din Tătuleşti este de peste 85 la sută.

O altă localitate din judeţ unde prezenţa la vot este cu mult mai mare decât media pe ţară este comuna Coloneşti, unde, la fiecare scrutin organizat după 1989, cetăţenii au votat în proporţie de peste 80 la sută. De această dată, la ora 19,00, în cele patru secţii de votare din Coloneşti se prezentaseră la votul pentru europarlamentare 86 la sută dintre cetăţenii înscrişi în listele permanente şi 52 de votanţi pe listele suplimentare. În aceeaşi comună, interesul alegătorilor pentru votul uninominal a fost mult mai scăzut, dar superior mediei pe ţară. Astfel, şi-au exprimat opţiunea în legătură cu votul uninominal, până la ora 19,00, numai 32 la sută dintre alegătorii din Coloneşti.

Foarte interesaţi de votul uninominal s-au arătat locuitorii din comuna Bărăşti, unde prezenţa la votul privind referendumul a fost de peste 70 la sută, iar la una dintre secţii chiar s-au epuizat buletinele de vot pentru referendum şi a fost nevoie de suplimentarea acestora.

La ultima raportare a prezenţei la vot pentru alegerea europarlamentarilor, judeţul Olt a fost pe locul al nouălea, cu
22,95 la sută prezenţă.ROMPRES

Adauga un comentariu

*