Test de maturitate

Plamadinta-n culisele strategilor pe care doar ni-i inchipuim, integrarea României in UE e prilej de dezbateri electorale pentru alegerile de pe 25 noiembrie. Un prim test pentru Romania europeana din 2007.

Un test pe care jenantul presedinte l-a vrut esuat printr-un referendum inventat de sondajele-i obediente. Prilej pentru alti slugoi sa-i spânzure fotografia pe blocuri, prin ziare si pe panotajele electorale.

Duminica, ochi si urechi vor fi pe votul din România. In mod logic, orice vot in plus contabilizat la prezenta generala la europarlamentare fata de referendum ar trebui sa-l trimita pe Basescu acasa. Nu la locuinta de protocol, ci la cea particulara.

Eventual la vila lui Cocos. Simtind esecul iminent, marinarul a iesit deja la atac cu replica „infrângerea nu e a mea”, publicata saptamâna aceasta de presa obedienta.

Europarlamentarele reprezinta categoric un test.

Pentru partidele politice, pentru societatea româneasca si, de ce nu, pentru Europa.

Pentru partide, pentru a-si pozitiona procentele reale, nu cele din sondaje.

Pentru români, ca sa demonstreze ca stiu sa discearna peste talk-show-urile televiziunilor cumparate de interese strategice si financiare, mânjite cu cele politice de la Cotroceni.

Tot pentru societate, in general, ca sa demonstreze ca e imuna la virusii injectati virulent in programele de stiri cu scop vadit de intoxicare.

Mai pe scurt, test de maturitate pentru români ca sa demonstreze ca nu sunt atât de prosti cum ii considera unii de la Cotroceni sau de la Cluj.

In cele din urma, votul românilor e un test pentru acea Europa care ne-a acceptat la ea acasa, desi…

Dorian POCOVNICU

Adauga un comentariu

*