Subprefectul Gheorghe Hura: „Acest dublu scrutin este o grea povara”

L-am prins pe subprefectul Gheorghe Hura intre trei instruiri (marti a fost la Onesti, miercuri la Bacau iar joi la Moinesti), in toate trei fiind nevoit sa coordoneze instruirile pe doua locatii: prima pentru presedintii birourilor electorale pentru referendum, cea de-a doua pentru instruirea presedintilor si loctiitorilor sectiilor pentru alegerile europarlamentare.

„Trebuie sa le facem separat, pentru ca procedurile sunt diferite, programul de lucru e diferit si complexitatea proceselor este diferita, a precizat Gheorghe Hura. Am si avut deja unele probleme, la nominalizarea presedintilor si vicepresedintilor, in ambele sectoare, pentru ca unii primari n-au inteles ca persoanele nominalizate nu trebuia sa fie angajate politic si ca profilul lor moral trebuia sa fie fara cusur.

De aceea am si procedat la cinci inlocuiri. Din punct de vedere organizatoric, am primit deja toate materialele necesare si suntem in faza de finalizare a procesului expedierii acestora in toate sectiile de votare. Am definitvat si probelema transportului de catre primari, pentru aducerea in cel mai scurt timp a rezultatelor votarii.

Biroul Electoral Judetean, in colaborare cu Directia Judeteana de Statistica, a definitivat programul de eficientizare a capacitatii de verificare a proceselor verbale si a capacitatii de prelucrare statistica a acestora, sttabilind si programul orar de sosire la BEJ a reprezenatntilor birourilor electorale ale sectiilor de votare, cu primire – si inregistrare – la Casa de Cultura „Vasile Alecsandri”.

Daca fiecare birou electoral al sectiilor de votare va lucra atent, cu responsabilitate, daca reprezentantii in BEJ ai partidelor politice respecta procedura de verificare stabilita si daca primarii vor organiza eficient transportul, e posibil ca toate sectiile de votare din judet sa ajunga la Bacau pâna luni dimineata, la ora 9.00″, a concluzionat subprefectul.

In cele 542 sectii de votare din judetul Bacau (dintre care doar 17, toate din mediul rural, sunt in locatii diferite) au fost necesare 655.497 de buletine de vot pentru fiecare din cele doua procese electorale. Suma alocata judetului nostru este de 21 de miliarde de lei vechi, dintre care 12 miliarde pentru alegerile europarlamentare. „Acest dublu scrutin este o grea povara, atât din punct de vedere financiar, cât si al efortului uman”, a subliniat subprefectul Gheorghe Hura. ({t.O.)

Adauga un comentariu

*