Friptură de porc pentru membrii comisiilor electorale

Membrii comisiilor electorale din cele 1.150 de secţii de votare organizate în judeţul Timiş pentru cele două scrutine de duminică vor avea un meniu alcătuit din friptură de porc, cartofi natur şi salată de castraveţi, transmite corespondentul ROMPRES.

Subprefectul de TimiÅŸ, Zoltan Marossy, a declarat sâmbătă, pentru ROMPRES, că ”cel mai potrivit ar fi să spunem că este o bucăţică de carne de porc, deoarece nu putem vorbi de o porÅ£ie de friptură ca la restaurant sau ca acasă”

‘E atâta, cât să le dea gust cartofilor”, a spus el.

Autorităţile judeţene au fost nevoite să se încadreze în cuantumul de 7 lei pe zi pentru fiecare membru al comisiei, în condiţiile în care în această sumă mai sunt cuprinse cafea, apă minerală şi snacks-uri.
Pentru judeţul Timiş, organizarea europarlamentarelor costă bugetul de stat 245.000 de lei, sumă care implică partea de infrastructură, la care se adaugă indemnizaţiile de 950.000 de lei. Partea de infrastructură pentru referendum a costat 431.000 de lei, la care se adaugă indemnizaţiile de 770.000 de lei. Sumele nu includ confecţionarea ştampilelor. Efectivele umane implicate în cele două procese electorale sunt impresionante, fiecare secţie de votare având între şapte şi nouă membri.

Forţele de ordine mobilizate pentru menţinerea ordinii publice, pentru paza secţiilor de votare, a Biroului Electoral Judeţean şi a transportului buletinelor de vot depăşeşte 1.000 de persoane, incluzând jandarmi, poliţişti, poliţişti de frontieră şi agenţi ai poliţiei comunitare. ROMPRES

Adauga un comentariu

*