Dublu jubileu la Casa de discuri din Onesti

dj-lili-2.jpgPrintr-un amplu spectacol, de aproape 5 ore, desfasurat la Hotel Trotus din Onesti si prezentat de Octavian Ursulescu, Casa de discuri “Electro Star” a marcat implinirea a 10 ani de la infiintare, ocazie cu care a lansat si volumul 10 din seria de albume “Cântece pentru copii”.

Tot cu acest prilej, a fost lansat si albumul onesteanului Alexandru Dascalescu, intitulat “Bucuria de a trai”, ce include piese compuse de Eugen Ungureanu, patronul Casei de discuri din Onesti. In afara de copii, care au fost insotiti de profesori, de parinti sau chiar de bunici, la spectacolul de la Onesti au mai fost prezenti maestrii Jolt Kerestely si Eugen Bertea, precum si câtiva interpreti adulti, care au sustinut recitaluri.

Maraton muzical

In cadrul manifestarii au evoluat, in primul rând, micii interpreti care apar pe albumul cu numarul 10 din seria “Cântece pentru copii”, multi dintre acestia fiind din Iasi (Diana Petcu, Andra Sapariuc, Cristina Plop, Marta Beatrice Hirja, Antia {tefana Fluturel) si din Botosani (Oana Tabultoc, Marena Funduianu, Diana Cristea), dar si din Onesti (Dragos Alecsa, Raluca Bogdanescu) si Moinesti (Alexandra Anghelache). Invitata pe album, cu doua piese compuse de Eugen Bertea, a fost si o solista adulta, Elena Cristina Hristea (din Roman), care a interpretat ambele melodii in cadrul spectacolului.
De pe albumul sau de debut, Alexandru Dascalescu a interpretat mai multe piese, inclusiv cele doua dedicatii-surpriza, una pentru mama lui, venita special din Grecia pentru a asista la spectacol, si una pentru bunica lui, care a fost mai tot timpul alaturi de el.

Promovare radio-TV si vedete in recital

Grafica celor doua albume, ambianta muzicala si sonorizarea spectacolului au fost asigurate de DJ Lili. Aspecte din cadrul manifestarii vor fi difuzate la OTV, in cadrul emisiunilor realizate si prezentate de Eugen Ungureanu, precum si la Radio Star Musik, postul online al Casei de discuri “Electro Star”, care emite de la Onesti.
In cadrul spectacolului, recitaluri au sustinut Diana Prepelita, din Iasi, considerata de Eugen Ungureanu ca fiind “locomotiva Casei de Productie Electro Star”, si Alexandra Anghelache, din Moinesti, prezentata ca revelatie a Casei de discuri din Onesti. Dintre adulti, au sustinut recitaluri profesoarele Mihaela Girlea si Lidia Petrescu, ambele din Iasi, precum si solista de muzica populara Nela Duhu, din Manastirea Casin.

Aprecieri la ceas aniversar

Despre activitatea de 10 ani a Casei de discuri din Onesti si despre colaborarea cu diversele scoli de muzica din municipiu si din tara au vorbit Eugen Ungureanu, Octavian Ursulescu, Jolt Kerestely, Eugen Bertea si Corneliu Muresanu (Radio Iasi). Octavian Ursulescu a apreciat ca “Electro Star” se afla, de ceva timp, pe primul loc in România, in domeniul muzicii pentru copii. “Nu stiu cum reusesc Eugen Ungureanu si DJ Lili sa descopere atâtia copii talentati, sa-i pregateasca, sa-i lanseze si sa-i promoveze atât de eficient, dar este cert ca avem de-a face, asa cum spunea si maestrul Jolt Kerestely, cu o miscare de masa: odata la 3 luni se organizeaza câte o manifestare de acest gen, câte o lansare de album, in care apar alti si alti interpreti valorosi, care vin la Onesti de prin toate colturile tarii”, a spus Octavian Ursulescu. “Când spui Onesti, spui in primul rând Nadia Comaneci, dar si Loredana Groza, careia eu i-am scris primele piese pentru Steaua fara nume; sunt nasul ei, ca sa spun asa – a subliniat si compozitorul Jolt Kerestely. Aici, la Onesti, e o viata muzicala intensa, datorita unor oameni ca Eugen Ungureanu si Eugen Bertea, care cresc in permanenta noi talente si care merita sa fie apreciati”.

“Orasele mici dau tonul”

Pe de alta parte, Octavian Ursulescu si Jolt Kerestely au remarcat, cu tristete, ca orase mari, cum ar fi Iasiul, au ramas fara niciun festival de muzica pentru copii si tineret, intr-o situatie similara fiind si Oradea, Clujul sau Timisoara, chiar si Bacaul. “Acum, orasele mici dau tonul, nu orasele mari – ne-a spus Octavian Ursulescu. {i Bacaul, capitala judetului, ar trebui sa ia lectii de la Onesti, un orasel care organizeaza doua festivaluri, dintre care unul international si unul national, dar si o suita de alte evenimente muzicale, cum ar fi aceste lansari ale Casei de discuri Electro Star.”

Florin TANASE

Comentarii

  1. Bravo Alex!!!E onestean de-al nostru!!:D 😉

  2. Giolgau!:):) a zis:

    fain! acolo la onesti so nascut si alexandra ungureanu,nu?
    bravo la toti!

Adauga un comentariu

*