Conducerea BEJ, ameninţată cu vrăjitoare pricepute în magia neagră

Biroul Electoral Judeţean Olt a respins vineri o contestaţie privind refuzarea acreditării ca observatori în secţiile de votare a reprezentanţilor Partidei Romilor ProEuropa din Piatra Olt, deşi liderul romilor din localitatea respectivă i-au ameninţat pe magistraţii din BEJ cu magia neagră dacă cererea nu îi va fi aprobată, transmite corespondentul ROMPRES.

Vicepreşedintele BEJ Olt, judecătorul Alexandru Herţoiu, a declarat că a fost respinsă cererea Partidei Romilor ProEuropa Piatra-Olt care viza acreditarea ca observatori în secţiile de votare pentru alegerea europarlamentarilor a unor reprezentanţi ai acestei formaţiuni politice. Motivul respingerii solicitării respective este faptul că reprezentanţii partidelor politice nu primesc acreditări ca observatori, ci pot doar să aibă membri în birourile electorale.

Alexandru Herţoiu a precizat că, joi, preşedintele organizaţiei Piatra Olt a Partidei Romilor, Florian Răducu, s-a prezentat la sediul BEJ cu cererile de acreditare, dar pentru că solicitările i-au fost respinse, el a depus şi o contestaţie, iar la plecarea din sediul BEJ i-a avertizat pe magistraţi asupra efectelor magiei negre în cazul în care nu îi aprobă contestaţia.

În contestaţia depusă de Răducu se arată că Partida Romilor funcţionează ca o organizaţie non guvernamentală şi face parte din societatea civilă, iar refuzul aprobării acreditărilor este un act de discriminare a etnicilor romi.

Alexandru HerÅ£oiu a menÅ£ionat că Florian Răducu a propus conducerii BEJ Olt ca, în cazul cererii sale, ‘să dea o soluÅ£ie mai pe la colÅ£ul legii’. ‘Ne-a spus să fim atenÅ£i ce facem, pentru că din Partida Romilor fac parte ÅŸi câteva vrăjitoare foarte pricepute în practicarea magiei negre, pe care nu este bine să le provocăm’, a relatat magistratul.

‘Se lucrează numai cu magia albă în cazul membrilor BEJ, pentru că au demonstrat că au o inimă neagră. Până acum n-am folosit talentele magice ale vrăjitoarelor noastre în chestiuni de acest gen, ele se pricep mai mult la vrăji de dragoste. Dar judecătorilor, nici vrăji de dragoste nu le putem face, că nu am nimic de la ei, nici măcar o fotografie. Poate dacă luam aparatul de fotografiat cu mine mai era o ÅŸansă să le îmbunăm inima celor de la BEJ, însă aÅŸa nici de bine nici de rău nu li se pot face vrăji,’ a spus, pe un ton amuzat, Florian Răducu.

Reprezentantul romilor din Piatra-Olt a Å£inut să adauge că toate afirmaÅ£iile sale despre magie asupra conducerii BEJ trebuie privite drept ‘afirmaÅ£ii în spirit de glumă, că nu putem noi să facem minuni. Dar nu consider că e moral ca reprezentanÅ£ii noÅŸtri să nu poată fi observatori la alegeri, că nu erau plăţiÅ£i pentru asta, nu primeau mâncare din banii statului’.

Vineri, BEJ Olt a respins contestaţia depusă de Răducu. ROMPRES

Adauga un comentariu

*