A început concursul de rezidenţiat

Ministerul Sănătăţii Publice (MSP) organizează duminică, 18 noiembrie, începând cu ora 10,00, concursul naţional de intrare în rezidenţiat.

Secretarul de stat din Ministerul Sănătăţii Publice, conf. dr. Vlad Iliescu, împreună cu rectorul Universităţii de Medicină ÅŸi Farmacie ‘Carol Davila’, prof. dr. Florian Popa, a trecut prin săli, a urat succes concurenÅ£ilor ÅŸi s-a asigurat că totul este în regulă.

Examenul va dura patru ore. La final, concurenţii au posibilitatea să îşi verifice punctajul şi să facă eventualele contestaţii.

La concurs s-au înscris 4.836 de absolvenţi ai facultăţilor de medicină, medicină dentară şi farmacie.

Dintre aceştia, 4.663 de absolvenţi candidează pentru posturile din reţeaua publică de asistenţă medicală a MSP, ceilalţi concurând pentru locurile scoase la concurs în reţeaua medicală a altor ministere.

Din cei 4.663 de absolvenţi care vor profesa în sistemul public de sănătate, 4.437 au optat pentru domeniul medicină, 171 pentru medicină dentară şi 55 pentru farmacie.

Concursul se va desfăşura sub formă de test-grilă cu 200 de întrebări. Pentru a promova, candidaţii trebuie să aibă răspunsuri corecte la cel puţin 65% din cele 200 întrebări, pe fiecare domeniu.

Concursul se desfăşoară în două centre universitare: Centrul universitar BucureÅŸti – domeniul medicină, fiind 4.437 de candidaÅ£i pentru 2.327 de locuri, ÅŸi la Centrul universitar Cluj-Napoca – pentru specialităţile medicină dentară ÅŸi farmacie. Pentru medicină dentară sunt 171 de candidaÅ£i pentru 40 locuri, iar la farmacie sunt 55 de candidaÅ£i pentru 70 locuri.

În acest an, universităţile de medicină şi farmacie din ţară au scos la concurs 2.437 locuri, cu 282 de locuri mai multe faţă de anul trecut.ROMPRES

Adauga un comentariu

*