„Frigiderul Stavarache” la Colegiul Pedagogic

Turneul regional organizat de „Special Olympics” la Bacau a avut parte de toate. Cel mai mult insa de un frig groaznic. Sala Colegiului National Pedagogic a fost pentru cei peste 40 de participanti un frigider marca „Stavarache”.

Primarul inventator Romeo Stavarache, liberal de conjuctura, ar putea breveta si frigiderul marca Romica. Peste 40 de elevi, insotiti de profesorii lor au fost prezenti in noua sala de sport a Colegiului National Pedagogic „Stefan cel Mare”, pentru a participa la turneul regional de fotbal organizat de „Special Olympics” pentru copiii de la scolile speciale.

Asupra acestui aspect vom reveni, pentru ca si aici este o poveste cu cantec.

Sa vedem mai intai ce e cu ctitoria lui Romica, sala de sport a Colegiului National Pedagogic. Saptamanalul nostru a mai scris despre situatia de la aceasta sala. Treaba a fost facuta de mantuiala, geamurile au fost lasate deschise si nu este nicio sansa ca ele sa fie inchise din motive tehnice, sala nu este racordata la reteaua de gaze si, in ciuda faptului ca a fost dotata cu o centrala termica superperformanta, nu este incalzita. Elevii fac orele de sport in sala, dar imbracati ca si cum le-ar face afara.

Va imaginati ce chinuri indura un profesor de educatie fizica ce sta intr-o astfel de sala ore intregi! Dar profesorii n-au voie sa se planga, pentru ca, se spune pe la colturi, insusi primarul Bacaului le-ar fi interzis acest lucru, intr-o sedinta la care a participat si el! Intr-o astfel de sala au fost „gazduiti” reprezentanti ai scolilor speciale si normale din judetele Iasi, Suceava, Vaslui si Bacau, precum si ai Inspectoratului Scolar Judetean si ai SPECIAL OLYMPICS Bucuresti!

„Este inandmisibil sa se faca sport in astfel de conditii. Aveam pareri mai bune despre orasul Bacau”, a declsarat Valeria Balan, colaboratoare a SPECIAL PLYMPICS Bucuresti. „Pacat de asemenea sala. Ce-l impiedica pe primar sa traga gaze?”, spune si prof. Rodica Cretu,. de la scoala speciala Gura Humorului. Chiar, ce-l impiedica? De ce n-o fi finalizat primarul asa cum trebuie acest proiect si a ales sa se faca de rasul lumii?

Nicolae TURCU

Comentarii

  1. VORBITI VOI CEVA DA NU STITI CAREI TREABA.
    AM SA VA SPUN…RROMEL BISTRITEANU A INVENTAT
    CALORIFERUL ECOLOGIC . EL A SI FACUT PROBA A MANCAT UN MARE KKAT SI A DAT PE NAS AGENT TERMIC LA BLOK..BAH BAI STAVARACHE.

Adauga un comentariu

*