Iradiaţi de o antenă GSM

Curtea de Apel Ploieşti a decis anularea autorizaţiei de construire a unei antene de telefonie mobilă, după ce doi săteni din comuna Grebănu au dat în judecată o firmă de telefonie care a amplasat stâlpul unui releu în curtea unei batrane, transmite corespondentul AMOS News.

Reclamanţii au mai chemat în judecata pe proprietarul terenului care a acceptat amplasarea antenei şi primaria Grebănu. Unii sateni din zonă se plâng că de la instalarea releului de telefonie mobilă se îmbolnavesc mai des şi cer despagubiri.

Oamenii spun că de când releul cu pricina a fost amplasat lânga casele lor, ei s-au îmbolnavit iar pomii li s-au uscat din cauza radiaÅ£iilor. Proprietarul terenului pe care este amplasată antena, tanti Gagarina, se apără ÅŸi spune ca vecinii suferă de invidie. ” La scurt timp după ce au aflat ca eu primesc 3 sute de lei au devenit foarte revoltaÅ£i.De când au amplasat antena se tot plâng, ba că tuÅŸesc întruna, ba că s-au îmbolnavit de la antena. Eu cred doar că sunt invidioÅŸi”, a declarat aceasta.

Primarul din Grebănu, Gheorghe Stanciu crede că cei nemultumiti speră să obÅ£ină ÅŸi ei o anumită sumă de bani de la cei cu antena. „Eu am vazut un act facut de Inspectoratul de stat pentru ConstrucÅ£ii din care reiese că nu sunt radiaÅ£ii. Dacă în zonă mai sunt două antene, înseamnă că le darâma pe toate”, a declarat Gheorghe Stanciu.

Autorităţile locale speră ca parţile să ajungă în final la o intelegere. În caz contrar procesul va continua. Autoritatea pentru Protecţia Consumatorului s-a constituit parte in acest proces.

Florin MITU, AMOS News

Adauga un comentariu

*