Handbal – Liga Campionilor: HCM ConstanÅ£a, ca ÅŸi eliminată din cupele europene

HCM Constanţa a reuşit prima sa victorie din acest sezon al Ligii Campionilor la handbal masculin, 32-30 (14-10), joi seara, pe teren propriu, cu formaţia suedeză Hammarby IF HB, dar este ca şi eliminată din cupele europene.

HCM a avut iniţiativa în prima repriză şi nu a fost condusă decât o singură dată (1-2). Constănţenii au jucat bine în apărare, iar atacul a funcţionat şi el în parametri optimi de cele mai multe ori. HCM a condus în două rânduri la o diferenţă de trei goluri (6-3, 8-5, 9-6), iar finalul primei reprize a consemnat în premieră un avantaj de patru goluri, 14-10.

Şi primele minute ale au fost dătătoare de speranţe pentru HCM, care conducea cu 16-11, dar scandinavii au revenit în forţă, profitând de o apărare tot mai slabă a constănţenilor şi de o circulaţie proastă a mingii în atac. Suedezul Patrik Johansson a fost de neoprit, marcând gol după gol, susţinut de colegii săi. În final s-a jucat cu garda deschisă, cele două formaţii punctând alternativ, iar HCM a obţinut un succes de palmares, cu 32-30.

Pentru o continuare în optimile Cupei Cupelor (asigurată de locul trei în grupă), HCM Constanţa ar fi trebuit să învingă pe Hammarby la o diferenţă mai mare faţă de eşecul din meciul tur, 25-33. În ultimul său meci din grupa B, HCM va juca în deplasare cu THW Kiel, deţinătoarea trofeului, pe 22 noiembrie. HCM mai are şanse teoretice de a continua în Cupa Cupelor, dacă nu ar pierde la Kiel, iar Hammarby ar fi învinsă acasă cu Montpellier.

În clasament, conduce Kiel, cu 8 puncte (4 jocuri), urmată de Montpellier, 6 p (4 j), Hammarby, 2 p (5 j), HCM, 2 p (5 j).

Au evoluat echipele:

HCM: Rudi Stănescu, Mihai Popescu – portari, Mihai Timofte (2 goluri), Aleksandar Adzic (4), Tomislav Broz, Alexandru Csepreghi (3), Petr Hejtmanek (3), Miodrag Kazic (2), Daniel MureÅŸan (2), Evangelios Schijölin (1), Timuzsin Schuch (4), Bogdan Åžoldănescu, LaurenÅ£iu Toma (11). Antrenor: Eden Hairi.

Hammarby: Michael Astr̦m, Lars Olav Olaussen Рportari, Michael Apelgren (2), Daniel Baverud (1), Jens Eriksson, Nicklas Grundsten (8), Johan Henriksson (2), Erik H̦glund, Patrik Johansson (10), Tobias Karlsson (3), Fredrik Larsson (3), Albin Tingsvall (1). Antrenor: Staffan Olsson.

ROMPRES

Adauga un comentariu

*