Şoseaua de centură a Piteştiului, închisă până o va inaugura Tăriceanu

Compania de Drumuri şi Autostrăzi a interzis conducerii PSD a Consiliului Judeţean Argeş să meargă să viziteze Şoseaua de Centură a Piteştiului înainte de inaugurarea oficială din 19 noiembrie. Decizia de interzicere a survenit după ce ieri, aceeaşi şefi ai Companiei şi-au dat acordul pentru vizitarea şoselei, informează corespondentul AMOS News.

Preşedintele Consiliului Judeţean Argeş, Constantin Nicolescu i-a invitat în această dimineaţă pe jurnalişti, precum şi pe piteşteni, să meargă să vadă Şoseaua de Centură a Piteştiului înainte de deschiderea traficului. El primise aprobare în acest sens de la şefii Companiei de Drumuri şi Autostrăzi. Cu doar câteva minute înainte de plecarea autocarelor, şeful Consiliul Judeţean a fost informat telefonic despre faptul că până luni, când şoseaua va fi inaugurată de primul ministru, nu are nimeni voie să intre pe ea.

Piteştenii curioşi să vadă şoseaua de centură au fost nevoiţi să se întoarcă acasă.

Lucrările la Şoseaua de centură a Piteştiului au început în 2004, iar proiectul a fost al PSD. În acest an, investiţia a devenit obiect de dispute politice după ce la o vizită de lucru făcută de ministrul Transporturilor, Ludovic Orban la Şoseaua de Centură, liderii PSD Argeş au venit neinvitaţi. Preşedintele Consiliului Judeţean Argeş, care este şi liderul filialei judeţene a PSD, bănuieşte că i s-a refuzat accesul pe şoseaua de centură din raţiuni politice şi spune că aceasta nu ar trebui disputată politic.

Angajaţii firmei care asigură paza la Şoseaua de Centură au refuzat inclusiv accesul presei, pe motiv că aşa au primit ordin.

Deşi am încercat să aflăm şi punctual de vedere al Companiei de Drumuri şi Autostrăzi, la telefon nu a răspuns nimeni.

Şoseaua de Centură a Piteştiului are o lungime de 13,6 kilometri şi a costat peste 50 de milioane de euro. Ea va fi inaugurată luni în prezenţa premierului Călin Popescu Tăriceanu.

Adauga un comentariu

*