Sport pentru domn’ profesor

Prima editie a Memorialului „Marcel Paunica” a fost un real succes. Mai intai, din punct de vedere organizatoric. Primarul comunei, Bernadin Tamas, a fost unul dintre apropiatii celui care a fost Marcel Paunica.

I-a fost elev, iar fiul sau, Raducu Tamas, a deprins trainele jocului de handbal cu Marcel si a devenit unul dintre oamenii de baza ai divizionarei A, Stiinta Dedeman Bacau.

Si din aceste motive, primarul din Gioseni a avut interesul ca aceasta prima editie sa se bucure de succes. Apoi a fost participarea, fostii colegi de catedra ai lui Marcel Paunica tinand sa fie prezenti la acest eveniment. Cadrele didactice de la Scoala „Ion Strat” din Gioseni s-au ridicat si ele la inaltimea asteptarilor, directoarea Eugenia Baciu, fosta colega a regretatului profesor, contribuind la reusita acestei actiuni. In acest fel, pe baza sportiva a scolii „Ion Strat” au fost prezenti elevi de la scolile din Buhoci – prof. Pion Gascanu, Bijghir – prof. Nicolae Florea, directorul scolii, si prof. Alice Baba, Nicolae Balcescu – prof. Costel Solomon, Scoala Lilieci – prof. Dorin Geangalau, directorul scolii, psrof. Carmina Gorgan, si prof. Titi Iorga si, bineinteles ai scolii gazda, prof. Gianina Dospin. Memorialul a fost onorat si de prezenta inspectorului scolar Gheorghita Rata. O implicare deosebita a avut-o Directia de Sport al Judetului Bacau, prin aceiasi omniprezenti profesori de educatie fizica, consilierii Georgel Cojocaru si Tudorel Gherasa, care au oferit tuturor participantilor premii, constand in dulciuri, iar invingatorilor, cupe si diplome. Si nu in uiltimul rand trebuie mentionat efortul cadrelor didactice de la scoala Gioseni, Ovidiu Mocanasu, Lidia Imbrea, Irina Sarban, Viorica Panican, Eugenia Jitaru (fosta portarita a Stiintei Bacau, descoperita de Marcel Paunica), Maria Chisarau si Viorica Luca.

Urmasii Doinei Melinte

Prima parte a competitiei a fost dedicata crosului. Desi timpul n-a fost chiar atat de prielnic, de-abia la festivitatea de premiere aparand si soarele, copiii au alergat de mama focului, ba mai mult, faptul ca pe echipament se vedeau urme de noroi a constituit un criteriu de depistare a celor care au incercat sa triseze. Pentru ca a existat si un astfel de caz, dar pus din nou sa alerge, elevul respectiv si-a recunoscut fapta si nici n-a mai luat startul! La categoria fete, clasele V – VI, primele cinci locuri au fost ocupate de Alexandra Ghiurca- Scoala „Ion Simionescu” – Lilieci, Lidia Stoian – Scoala „Ion Strat” – Gioseni, Iulia Ghervase – Scoala Bijghir, Niculina Bartic – Scoala Bijghir si Bianca Traistaru – Scoala Buhoci. La categoria fete, cl. VII – VIII, a castigat Fabiola Pal – Scoala „Ion Simionescu” – Lilieci, urmata de Diana Scurtu, – Lilieci, Bianca Budaies – Nicolae Balcescu, Beatrice Hiriteanu – Lilieci si Cosmina Adam – Bijghir. La baieti, clasele V – VI, a invins Sorin Laslau – Lilieci, urmat de Mihai Imbrea, Silviu Hodea, Samuel Burlacu si Adrian Pal – toti de la Scoala Gioseni. La fete, cl. III – IV, au trecut linia de sosire, in ordine, Andrea Rontu, Maria Rontu, Oana Farcas, Giorgiana Vitaes si Mihaela Popa, in timp ce la baieti, primul a fost Gabriel Andrei – Gioseni, Daniel Tita- Buhoci, Vasilica Coman- Buhoci, Vilhelm Cosa – Nicolae Balcescu, si Marin Stefan – Gioseni. La clasele VII – VIII, baieti, invingator a fost Catalin Florea – Buhoci, urmat de Daniel Oprea – Bijghir, Silviu Bordeianu – Buhoci, Costel Munteanu – Nicolae Balcescu si Ionut Paduraru – Gioseni.

Cu Valderama la atac!

Pe doua terenuri imbibate cu apa, s-au desfasurat si intrecerile la fotbal. In finala s-au intalnit scolile din Buhoci si Bijghir, prima echipa castigand cu 2 – 1, iar in finala mare scolile din Lilieci si Nicolae Balcescu. Prin golul inscris de…Valderama, un copil foarte talentat, care-si merita din plin prenumele pus de parinti, au invins cei din Lilieci, pregatiti de profesorul Titi Iorga. Festivitatea de premiere a fost precedata de un moment de reculegere tinut in memoria celui care a fost Marcel Paunica, directoarea Scolii Gioseni, Eugenuia Popa, primind de la reprezentantii DJS o minge de handbal si o cupa.
Nicolae TURCU

Adauga un comentariu

*