Oficialii italieni pregatesc expulzarea a 40 de romani din Treviso

Presedintele provinciei italiene Treviso, Leonardo Muraro, a anuntat expulzarea a 40 de cetateni romani in virtutea decretului care permite repatrierea cetatenilor comunitari din ratiuni de siguranta publica, relateaza publicatia La Tribuna, in editia electronica.

„Persoanele a caror prezenta nu este dorita sunt in numar de 40 si pregatim expulzarea lor in scurt timp”, a afirmat Muraro, care a luat legatura cu prefectul regiunii Veneto pentru stabilirea procedurilor de expulzare.

„Lista neagra variaza intre 30 si 40 de nume. Este vorba de indivizi periculosi care trebuie evacuati cat mai rapid din comunitatile noastre”, a precizat Muraro.

Guvernul de la Roma a adoptat, in urma cu doua saptamani, un decret potrivit caruia un judecator poate aproba si semna un ordin de expulzare a unui imigrant considerat o amenintare la siguranta publica in lipsa unui proces.

Inainte de adoptarea acestei masuri, cetatenii comunitari puteau fi expulzati in tarile lor de origine doar daca reprezentau o amenintare la adresa statului.

Uniunea Europeana a cerut statelor membre ca expulzarile unor cetateni comunitari sa fie individuale si motivate, iar fiecare persoana care primeste ordinul de expulzare trebuie sa aiba posibilitatea sa faca recurs. Oficialii de la Bruxelles au avertizat ca masura de indepartare din tara nu poate fi pusa in aplicare daca imigrantul ataca in justitie decizia autoritatilor.

HotNews.ro

Adauga un comentariu

*