Vreme rece în toată România

Trei persoane fără adăpost au fost găsite decedate, duminică dimineaţă, din cauza frigului.
Cei trei bărbaţi de 40, 60 şi 63 de ani, persoane fără adăpost, au fost găsiţi decedate din cauza frigului, la Constanţa, Techirghiol şi Lumina.

Potrivit Inspectoratului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă (IJSU) Constanţa, în 12 localităţi rămase fără curent electric echipele de intervenţie ale societăţii ENEL Electrica Dobrogea au efectuat lucrări de reparaţii.

Porturile maritime au fost închise sâmbătă seară, manevrele de intrare-ieÅŸire a vapoarelor din port au fost întrerupte, iar traficul pe Canalul Dunăre – Marea Neagră a fost suspendat.
Conform Căpităniei Zonale Constanţa, în urma îmbunătăţirii condiţiilor meteo porturile au fost redeschise, duminică.

Şi la Tulcea angajaţii Enel Electrica SA au lucrat la remedierea defecţiunilor apărute la reţeaua de furnizare a energiei electrice în satul Periprava, din Delta Dunării.
„Am mai avut probleme chiar ÅŸi în municipiu, pe care le-am rezolvat deja, însă în Deltă se mai lucrează pentru că transportul până la locul avariei a fost mai dificil”, a declarat directorul societăţii Enel Electrica SA, Gheorghe Maranda.

Duminică a fost deblocat şi canalul Chilia al Dunării, după ce o barjă din Ucraina, din cauza furtunii, s-a desprins din convoiul de care era legată.

Manifestat cu intensitate deosebită în după-amiaza zilei de sâmbătă şi în cursul nopţii în staţiunea Rânca, situată la 1.800 de metri altitudine în Masivul Parâng, viscolul a continuat şi duminică dimineaţa, dar mai moderat. Lucrători ai Bazei Serviciului Salvamont din Rânca au precizat, pentru ROMPRES, că stratul de zăpadă a scăzut sub 15 centimetri din cauza viscolului, în condiţiile unei temperaturi de minus 7 grade.

Şi la Piatra Neamţ a nins în noaptea de sâmbătă spre duminică dar, spre deosebire de alte judeţe zăpada nu a ridicat probleme.
Singurul incident a fost cel în care un grup de tineri s-a rătăcit, duminică, din cauza ceţii dense, pe platoul situat în imediata apropiere a cabanei Dochia, din Masivul Ceahlău şi a apelat la Servicul Salvamont Neamţ.
După orele prânzului, vremea în Masivul Ceahlău s-a îndreptat, cerul fiind senin. Stratul de zăpadă pe vârful Toaca este de circa 30 de centimetri, în timp ce la Durău abia dacă atinge trei centimetri.

Deşi prognoza meteo pentru acest sfârşit de săptămână nu a fost optimistă, pârtiile din staţiunile situate pe Valea Prahovei au fost pline de turişti.
Zăpada proaspătă căzută în staţiunile de pe Valea Prahovei atinge, în Buşteni şi Sinaia, zece centimetri.

Încă de vineri, pârtiile s-au umplut de turişti care s-au dat cu săniuţele, s-au bătut cu zăpadă şi au băut un vin fiert la baza pârtiei. În schimb, împătimiţii schiului au constatat că zăpada nu a acoperit uniform pârtiile şi nu se poate schia în condiţii optime.
Turiştii care doresc să se bucure de zăpadă în zonele turistice din judeţul Sibiu pot alege fie staţiunea Păltiniş, unde zăpada măsoară 20 centimetri, fie Bâlea Lac, unde stratul de nea a ajuns la 87 de centimetri.

Condiţiile de drum spre staţiunea Păltiniş sunt bune, echipele de deszăpezire au curăţat şoseaua, dar se circulă în condiţii de iarnă.

Şi drumul de acces spre Bâlea Cascadă este curăţat. De la Bâlea Cascadă, turiştii pot urca la Bâlea Lac doar cu telecabina. Amatorilor de schi, snowboard, dar şi de drumeţii pe munte, salvamontiştii sibieni le recomandă evitarea traseelor închise din Munţii Făgăraş, din cauza pericolului de producere de avalanşe.

În staţiunea Parâng, din Valea Jiului, zăpada măsura, duminică dimineaţa, 50 de centimetri
Şi în Masivul Retezat, a nins în ultimele ore, iar stratul de zăpadă depăşeşte 20 de centimetri, potrivit Salvamont Hunedoara.

Stratul de zăpadă la Poiana Braşov depăşeşte 20 de centimetri, în condiţiile în care duminică continua să ningă.

Şi pârtiile de schi din Maramureş au fost asaltate de turişti duminică.ROMPRES

Adauga un comentariu

*