O şcoală din Finlanda încercuită de poliţie, după ameninţări pe Internet

La o şcoală din Finlanda era vineri în curs de desfăşurare o operaţiune a poliţiei ca urmare a unor ameninţări difuzate pe Internet, la două zile după ce un atac cu focuri de armă a provocat nouă morţi într-un liceu din Tuusula /sud/, s-a aflat dintr-o sursă a poliţiei finlandeze, informează din Helsinki AFP.

PoliÅ£ia ”a izolat” colegiul Hyryla, situat în Tuusula, după ce a aflat despre o ameninÅ£are postată pe Internet, a declarat pentru AFP un responsabil al poliÅ£iei judiciare finlandeze, Jan-Olof Nyholm.

Jurnalul Iltalehti a indicat pe site-ul său pe Internet că este vorba de o înregistrare video postată de site-ul YouTube.

O altă şcoală, situată la Kirkkonumi /vest de Helsinki/, a fost plasată pentru scurt timp în stare de alertă din aceleaşi motive. Forţele de poliţie au fost trimise la faţa locului şi elevii şi-au reluat cursurile la scurt timp, potrivit poliţiei locale. Un mare număr de părinţi au mers totuşi să-şi caute copiii, a anunţat agenţia de presă STT.

AFP aminteÅŸte că un licean de 18 ani, Pekka-Eric Auvinen, a ucis cu focuri de armă opt persoane miercuri în liceul său, printre care cinci tineri cu vârste cuprinse între 16 ÅŸi 18 ani, după care s-a sinucis. El anunÅ£ase într-un mesaj însoÅ£it de imagini postate recent pe site-ul YouTube că intenÅ£ionează să comită un masacru, invocând ura sa faţă de ”rataÅ£ii rasei umane”, ”societatea rea” ÅŸi ”guvernele corupte”.ROMPRES/

Adauga un comentariu

*