A „murit” regele Popovici, traiasca „regele” Orac!

Mai trebuia un esec al galben-albastrilor pentru ca antrenorul Cristi Popovici sa fie demis, asa cum se astepta toata lumea de o luna incoace. Nu a fost niciun prilej bun dupa infrangerea de-acasa cu FC Brasov, dar esecul neasteptat cu echipa secunda a lui Dinamo a umplut paharul. Dupa meci, patronul Dumitru Sechelariu a anuntat schimbarea lui Cristi Popovici cu Cornel Orac, tehnicianul care a promovat FCM Bacau in Divizia A, la capatul sezonului 1994-1995.

Nici macar un pic de noroc

In meciul cu Dinamo i, FCM Bacau n-a avut din nou noroc. Se pare ca Taurii se mobilizeaza mai bine cand sunt condusi si trebuie sa alerge dupa egalare. Daca deschid scorul, asa cum se intamplase si in Regie, concentrarea lor scade si pana la urma pierd. Cu Dinamo asa a fost. Vraciu a deschis scorul, iar dupa aceea FCM si-a ascultat vechile instincte. A jucat mult mai defensiv, iar bucurestenii au capatat curaj. Au reusit sa egaleze fructificand unul din suturile excelente pe care le-au expediat din afara careului mare si sa obtina victoria dintr-o faza confuza, enervanta. La 1-1, Tanasa si-a imbogatit palmaresul ratarilor prin irosirea unui penalty. Acelasi jucator ar fi putut restabili egalitatea in ’90, dar spectaculoasa sa foarfeca pe spate a fost respinsa printr-un plonjon senzational al portarului ucrainean Fedorenko. Un 11 m si multe alte ocazii ratate – ce dovada mai trebuie ca victoriile se lipesc foarte greu de FCM Bacau?

Rocada era previzibila

Dupa meci, ziaristii n-au plecat la cabine, cum se obisnuieste, ci l-au interceptat pe Dumitru Sechelariu la tribuna oficiala. Acesta a anuntat inlocuirea lui Popovici, dupa mai bine de doi ani la timona, cu Costel Orac, amintindu-si de fotbalul spectacol pe care Selena de-atunci l-ar fi practicat la primul mandat al acestuia, in Divizia B. Desigur, astaptata numire poate fi o superstitie: daca Bacaul a promovat atunci, poate la fel se va intampla in… 2009. Deocamdata, dupa propriile declaratii, date dupa doua zile de la numire, Orac trebuie sa mai redreseze din situatie in cele patru etape ramase din turul campionatului, iar din iarna sa inceapa „reconstructia adevarata” a formatiei. El va fi secondat de fostul principal de la echipa-satelit, Vasile Jercalau, locul acestuia la baza Letea fiind preluat de proaspatul demis, Cristi Popovici. Costel Orac, fost international dinamovist (si un jucator bun al Dunarii Galati) a antrenat FCM Bacau in sezonul 1994-1995, cand a fost adus de la Unirea Focsani. Inaintea lui sau la putina vreme dupa aceea au venit de la gruparea vranceana inca sase jucatori: Narcis Raducan, Serea, Manta, Marius Bratu, Burga si Relu Popescu. Cu acestia, dar si cu cei deja existenti in lotul Selenei, formatia bacauana a fost promovata in A cu multe etape inainte de incheierea campionatului, dar asta si datorita unui scandal de coruptie care a afectat-o direct pe principala sa contracandidata, Dacia Unirea Braila. Intre elevii lui Orac s-a numarat si Cristi Popovici. Ca sa fim sinceri, intre stilurile de joc promovate de cei doi nu este o mare diferenta.

Peter Kelmann

Adauga un comentariu

*