Miting de protest în apropierea Guvernului italian

Asociaţiile locale din Sicilia şi Calabria au organizat miercuri, la Roma, un miting pentru creşterea nivelului de trai, în cadrul căruia s-au pronunţat împotriva imigraţiei şi a imigranţilor veniţi în Italia şi, în mod particular, împotriva celor de etnie romă.

La ora 12,30, ora României, erau strânse în Piaţa Di Monte Citorio, situată în imediata apropiere a sediului Guvernului italian, circa 500 de persoane, majoritatea sicilieni.

Manifestanţii au susţinut că mulţi cetăţeni italieni, în special din sudul ţării, suferă de pe urma sărăciei, în timp ce Guvernul de la Roma permite unui număr mare de emigranţi să muncească în Peninsulă.

Premierul Călin Popescu-Tăriceanu, care efectuează miercuri o vizită la Roma, urmează să sosească la sediul Guvernului italian în jurul orei 14,00 (ora României).

Călin Popescu-Tăriceanu va discuta cu preşedintele Consiliului de Miniştri al Italiei, Romano Prodi, măsurile care trebuie luate în comun de guvernele român şi italian pentru gestionarea actualei crize legate de prezenţa cetăţenilor români în Italia. ROMPRES

Adauga un comentariu

*