Elicopter militar prăbuşit în judeţul Argeş

Un elicopter militar cu trei persoane la bord s-a prăbuşit miercuri seara, în jurul orei 18,30, în comuna Ungheni din judeţul Argeş.

În urma impactului cu solul aparatul de zbor a luat foc şi se pare că echipajul aflat la bord, format din doi piloţi şi un mecanic, nu a supravieţuit.

La faţa locului s-au deplasat echipaje ale Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Argeş. Prăbuşirea elicopterului a fost sesizată la Serviciul de Urgenţă 112 la ora 18,36 potrivit purtătorului de cuvânt al Serviciului de Telecomunicaţii Speciale, Adrian Fulea.

Locul impactului se află la 10-15 metri de câteva case din comună, dar niciun localnic nu a fost rănit.

„Putem spune că unii au avut, totuÅŸi, noroc. Sunt oameni bătrâni, care seara stau în casă. S-a auzit o bubuitură foarte mare ÅŸi paznicul de la o clădire din zonă a alertat primul autorităţile”, a declarat NeacÅŸu.

Potrivit acestuia, epava elicopterului militar era încă în flăcări în jurul orei 19,30, trei autospeciale de pompieri şi două echipaje SMURD prezentându-se de urgenţă la faţa locului.

Edilul din Ungheni susţine că mai multe elicoptere militare survolau zona în jurul orei 17,30 dar nu au putut ateriza din cauza firelor electrice.

Elicopterul de tip IAR Puma Socat aparţine Bazei 90 de Transport Aerian Otopeni şi efectua un zbor de antrenament. Ministerul Apărării a confirmat, pentru ROMPRES, că un elicopter Puma Socat aparţinând Bazei Aeriene 90 nu a răspuns în cursul zilei la apelurile făcute de la centrul de comandă al bazei.

În zona în care a căzut elicopterul în cursul zilei de miercuri au avut loc zboruri de instrucţie.

Accidente în care au fost implicate elicoptere militare au mai avut loc în ultimii ani. Astfel, la 24 octombrie 2006, un elicopter aparţinând Ministerului Apărării s-a prăbuşit, în lacul de acumulare de la barajul Goleşti, tot în judeţul Argeş.

În dimineaţa zilei de 29 ianuarie 2004 un elicopter IAR 316 B (Alouette) s-a prăbuşit în zona localităţii Poşta Câlnău, din judeţul Buzău. Cei trei membri ai echipajului şi-au pierdut viaţa. Aeronava, care aparţinea Şcolii de Aplicaţie pentru Forţele Aeriene de la Boboc, executa o misiune de cercetare meteo în raionul de zbor al unităţii şi a fost distrus complet în accident.

La 7 aprilie 2003, un elicopter IAR 330H, aparţinând bazei aeriene Mihail Kogălniceanu s-a prăbuşit pe raza localităţii Castelu din judeţul Constanţa. Aeronava efectua un zbor de instrucţie. Doi dintre membrii echipajului au decedat pe loc, iar cel de-al treilea, care a fost transportat iniţial la Spitalul Municipal Medgidia în stare gravă, şi-a pierdut şi el viaţa.

La 16 august 2001, un elicopter militar IAR 330 – PUMA SOCAT, aparÅ£inând Bazei 61 Aeriene Titu, a fost grav avariat în timpul unui zbor de instrucÅ£ie în zona aeroportului Boteni. Cei trei membri ai echipajului au fost răniÅ£i ÅŸi transportaÅ£i la spitalul Titu, apoi transferaÅ£i la Spitalul Militar Central din BucureÅŸti. ROMPRES ROMPRES

Adauga un comentariu

*