Ungurii impart Romania dupa bunul lor plac

UDMR a împartit Romania în 15 regiuni, pe care le-au numit „regiuni de dezvoltare economica”. Maghiarii s-au ocupat si de zonele din Moldova sau Oltenia, nu numai de cele din Ardeal. Proiectul a fost prezentat de presedintele Uniunii, Marko Bela. Dupa liderul UDMR, toate judetele ar fi nemultumite de actuala împartire administrativ-teritoriala.

udmr.gifTrasarea de granite in jurul Tinutului Secuiesc pare a fi principala tinta a UDMR. Numai asa se explica asa-zisul interes manifestat de aceasta organizatie fata de nevoile Romaniei. „Cineva trebuie sa sparga gheata si noi ne-am asumat aceasta menire si stim ca vor exista si critici. Dar propunerea noastră se refera la toata societatea”, a declarat Marko, motivand ca, prin reorganizarea regiunilor se va obtine un randament mai mare în absortia fondurilor europene. Conform hartii Romaniei imaginata de UDMR, judetele Mures, Harghita si Covasna formeaza o singura regiune.

In acest fel, pe cale de consecinta, autonomia teritorial-administrativa a celorlalte zone ar atrage autonomia teritorial-administrativa si a Tinutului Secuiesc. Dar nu numai la acest lucru s-a limitat liderul UDMR, el amintind si despre posibilitatea crearii unei „retele de Parlamente regionale”. Marko Bela a precizat ca, in conditiile actualelor unitati administrative, este dificila realizarea unor regiuni eficiente. „Atunci cand vorbim de autonomie, de regiuni, sa nu uitam de unde am plecat. Sa ne imaginam regiunile în sensul de a transforma în unitati administrative de sine statatoare regiuni care sa coincida cu traditiile si viitorul si în cadrul acestora trebuie sa înfiintam Regiunea Secuimii”, a spus Marko Bela.

Tara diferita!?

Presedintele UDMR a precizat ca proiectul privind noile regiuni de dezvoltare reprezinta „o oferta politica făcuta partidelor”, si ea va fi prezentata si institutiilor statului, dar si oficialilor de la Bruxelles.

„Trebuie cladita o tara cu totul si cu totul diferita”, a spus liderul UDMR. „ÃŽn 1526, stramosii nostri au pierdut si, pentru un secol si jumatate, tara nu a mai fost a noastra. Ultima data, aceasta patrie s-a pierdut în 1918, iar datoria noastra este sa redobandim acel pamant pierdut. Sa redobandim tot ce am pierdut: casele, padurile, pamanturile, steagul”, striga Marko.

Ce tara ati pierdut domnule Marko Bela? Liderul UDMR porneste in cautarea timpului pierdut cu sloganul „Noua descalecare”, in campania electorala a UDMR pentru Parlamentul European. Marko Bela spune ca UDMR duce lupta pentru autonomie înca din 1990 si ca multi nu mai au rabdare! „Uniunea Europeana trebuie sa fie cladita astfel încat maghiarul sa se apropie cu maghiar. Vom lucra pentru ca aceasta coexistenta maghiaro – maghiara sa fie desavarsita”, spune Bela.

„Pamantul pierdut” al lui Marko

Citam dintr-o lucrare a profesorului de istorie Dumitru Zaharia, „Documente care demonstrreaza politica maghiarismului”: „Surprinde indiferenta cu care parlamentarii, guvernul, prefecturile, Parchetele Romaniei, trateaza suferintele indurate de romanii din Harghita si Covasna din partea romanilor maghiarizati masiv intre 1867 – 1918, organizati sub autoritatea UDMR. Infatisarea fizica a acestor oameni ii arata romani maghiarizati ca limba si constiinta nationala si credinta religioasa catolica si calvina, fapt petrecut la unii, in timpuri mai indepartate, la altii in epoca premergatoare primului razboi mondial. In timpul existentei Regiunii Autonome Maghiare am cunoscut direct brutalitatile petrecute in centrul Romaniei, propaganda desantata realizata de anumite persoane la adresa ‘nferioritatii si incapacitatii romanilor’.

Dupa 1989, Uniunea Populara Maghiara s-a reorganizat in UDMR. Organizarile si reorganizarile acestor romani maghiarizati nu conteaza, deoarece scopul lor este unul singur, destramarea unitatii nationale a romanilor, pentru a putea fi consolidat si extins maghiarismul prin orice mijloace si pe toate caile posibile…In acest timp, profeticul Marko Bela a anuntat ceea ce gandea si planuia, ‘In Romania, nordul intern isi va continua batalia cu sudul intern’.

Judetul Bacau a inceput deja sa fie ciopartit

Bacaul pare a fi primul judet care are de suferit de pe urma noii impartiri administrativ teritoriale pusa la cale de UDMR. Este bine cunoscut faptul ca exista o disputa cu reprezentatii judetului Harghita pentru tabara de la Poiana Uzului.

Beneficiind de un ordin al Autoritatii Nationale pentru Tineret si Sport, emis in iulie 2006, satul Poiana Uzului, sau ceea ce a mai ramas din el, ar urma sa faca parte din judetul Harghita, fapt ce contrazice realitatea.

Dupa ce a obtinut invatamant in limba maghiara, UDMR vrea sa ne cioparteasca si judetul! Un ministru udemerist a considerat ca, data fiind calitatea sa, poate cioparti dupa bunul plac un judet, rapindu-i o parte din tertitoriu dupa niste criterii numai de dansul cunoscute.

El se bazeaza, se pare, pe o hotarare a Consilului Local al comunei Sanmartin, din judetul Harghita, care tine mortis ca tabara de la Poiana Uzului sa intre in posesia lor.

Si astfel, tupeul udemeristilor nu cunoaste limite, ei intentionand ca prin acea hotarare de Consiliu Local sa modifice harta Romaniei! Si atunci, de ce sa ne mai miram de pretentiile liderului lor, Marko Bela?
Nicolae TURCU

Comentarii

  1. SOREL (BO)ANGHINA a zis:

    DACA ESTI TURC.. TURC VEI RAMINE.
    PAI NU VEZI CA BACAUL ESTE INTR-O POZITIE BUNA IN CAZUL DE FATA? PAI DACA O SA FIM IN REGIUNE CU IASIUL… NE-AM PIERDUT! BANII II VA MANCA IASIUL… SI TE APUCI DE MELANCOLII NATIONALISTE PE SPINAREA UDEMEREULUI? IN LOC SA ZICI MERSI, CA CINEVA ARE CAP SI IN LOCUL MOLDOVENILOR… INTERESUL UDEMEREULUI ESTE CLAR SI VERDE PENTRU TOATA LUMEA. INTOTDEAUNA AU AVUT GRIJA DE STATIUNI, CACI DE AICI POT CASTIGA O SUMEDENIE DE AVANTAJE.
    VEZI DE EX. SOVATA SI CELALATE BAI DIN IMPREJURIME-E IN MANA UNGURILOR. AM FOST ACOLO SI ESTE DE CALITATE NET SUPERIOARA FATA DE TOATE STATIUNILE ROMANESTI DIN ROMANIA. AM FOST LA BAILE FELIX-STATIUNE ROMANEASCA-SI NU MAI MREG CA VOMIT DE NEOCULTURA ROMANEASCA – DIN PACATE MURDARA.

  2. omul sfinteste locul, si niciodata invers;

  3. mihai viteazul a zis:

    astai pofta care am poftito eu

  4. UDMR habar nu are ca Orsova a apartinut pana in 1968 de Banat si a fost inclusa aiurea in oltenia.In acest caz nu pot fi de acord cu includerea Orsovei in Oltenia si nu in Banat unde se identifica in totalitate.Impartire ceausista pe judete si nu cum este normal pe fond istoric.

  5. Cerinte si exagerari de ambele parti.Sanse aproape nule pentru aceasta varianta deoarece nu are suport istoric.Cum ar fi aratat impartirea cu judetele de pana in 1952?

  6. UDMR ,chiar fortezi nota si nu ai suport istoric.Cauta-ti oameni pregatiti inainte de aceasta lansare bazata doar pe actuala impartire teritorial administrativa a Romaniei,care are multe lacune si neadevaruri istorice care au provocat marginalizarea multor orase foste capitale de judet pana in 1952.

  7. Apropos de marginalizari :ce insemna Lugoj sau Orsova in 1968 comparativ cu 2008,raportarile fiind la timpul respectiv in arealul istoric banatic.

  8. Impartirea voastra nu respecta traditia zonelor,apartenenta istorica la un tinut sau altul.Exemple:nordul jud.Arad din Crisana in Banat,vestul jud.Mehedinti din Banat in Oltenia,estul jud.Olt din Muntenia in Oltenia etc.Mai studiati inainte de a lansa impartiri aberante.

  9. goldstaine tata,esti evreu???tu ce doresti ,iubitule??adik ar trebui sa impartim tara corect???:)))))ce timpit esti!!!

  10. Ptr. fox – te-ai enervat degeaba ,pentru ca Goldstein are dreptate.Nu sunt informatii neadevarate ci chiar reale pana in 1968.Istoria se scrie altfel ,de neistorici dar asta nu-ti da dreptul de a-l jigni.Prin folosirea termenului de „tata” , te-ai tradat. Esti un mitic trufas si prost crescut care nu ai inteles nimic din ce a spus Goldstein—Romania de pana in 1968—.

  11. romania este prea sincer si prea profunda pentru a fi dezmembrata de unguri
    ne meritam soarta ca neam dar cel mai important e sa sa fim madri de tara si de neam

  12. romania este prea sincer si prea profunda pentru a fi dezmembrata de unguri
    ne meritam soarta ca neam dar cel mai important e sa sa fim madri de tara si de neam

  13. romania este prea sincer si prea profunda pentru a fi dezmembrata de unguri
    ne meritam soarta ca neam dar cel mai important e sa sa fim madri de tara si de neam

  14. UN BUCURESTEAN a zis:

    COMENTARIU ? NU AM DECAT UNUL SINGUR !!! ROMANIA ESTE ROMANIA SI NICIODATA VISUL MINTII BOLNAVE SI CRETINOIDE A UNGURILOR NU SE VA INDEPLINII . AMINTITI-VA CA ROMANII AU IESIT IN STRADA CAND A FOST SCANDALUL CU SPURCACIUNEA AIA DE COMUNIST RUS „VLADIMIR VORONIN” LA FEL VOR IESI ROMANII IN STRADA SI DACA SPURCACIUNEA ORDINARA DE MORCOV BELA ALA VA INCERCA SA-I RIDICE PE UNGURETII AIA M..ISTI IMPOTRIVA ROMANILOR… VA FI UN MARE MACEL,VA ANUNT ! TRAIASCA ROMANIA MARE ! TRAIASCA PARTIDUL ROMANIA MARE ! ARDEALUL PAMANT ROMANESC! BASARABIA PAMANT ROMANESC ! VAI SI AMAR DE VOI UNGURI SPURCATI CAND S-OR RIDICA ROMANII IMPOTRIVA VOASTRA !!! O SA FUGITI CA POTARNICHILE CARE PE UNDE APUCATI DIN TARA NOASTRA! DUCETIVA-N P..LA MEA LA VOI IN UNGARIA SAU EVENTUAL PRIN ASIA P’ACOLO DE UNDE ATI VENIT SI V-ATI PRIPASIT P’AICI PRIN EUROPA CA SA SCARBITI SI SA ORIPILATI LUMEA CU MINTILE VOASTRE BOLNAVE CU PRETENTIILE DE ARDEAL.AM INTALNIT UNGURI SI PRIN STRAINATATE PE UNDE AM FOST… V-ATI RASPUNDIT F..TUVA-N GURA MAI RAU CA TIGANII… UNGURILOR SUNTETI O NATIE FOARTE SPURCATA!!! TRE SA DISPARETI DE PE FATA PAMANTULUI HUAAAAAAAAAA ! M..IE UNGURILOR ! PISAM-AS PA VOI !

  15. HUUUAAAA M*** LA TOTI UNGURII SA VA F** IN GURA DE JEGOSI CE SUNTETI BOSCHETARI IMPUTITI PLECATI IN P*** MEA IN UNGARIA SI VEDETIVA DE TARA VOASTRA FU***A IN GURA DE M**STI CE SUNTETI … O CAUTATI CU LUMANAREA …CHIAR VRETI SA SARA ROMANII CU BATELE PE VOI SA VA OMORAM SI GATA !

  16. sincer…atzi aratat de ce sunetzi in stare…ROMANILOR!!!….ashea k mucles…..sa nu va mai aud hongu k sh ashea……makr lasati oamenii sa’si faca treaba…nu mai comentatzi atat.Da’rar domnu’ sa ajungetzi cum is ungurii din romania;)

  17. Popesu Gheorghe a zis:

    Avem guvernaţi de căcat,avem politruci avari şi corupţi, avem o justiţie care nu ştie ce să creadă despre democraţia UE unde se promovează încurajarea eticilor la dărâmarea statelor.Ei visează că suntem ai Europei, dar nu văd că perspectiva din UE duce la scavie a popoarelor, la distrugerea identităţii lor la colectivizarea globală.

Adauga un comentariu

*