Pugilistii exclusi pe viata de AIBA s-au intors in tara: „Suntem nevinovati!”

Lotul olimpic de box a revenit luni de la Mondialele de la Chicago, acolo unde nu a reusit nicio performanta, insa a ocupat prima pagina a ziarelor din toata lumea prin scandalul in care au fost implicati trei pugilisti.

Exclusi pe viata din sport de catre federatia internationala – AIBA (care sustine ca au fost surprinsi cind voiau sa plece dintr-un magazin fara sa plateasca), cei trei au declarat la Bucuresti ca sunt nevinovati si au acuzat presa ca „i-a facut de rusine”.

Sportivii implicati, Bogdan Dinu, Ronald Gavril si Iulian Stan si-au angajat un avocat care va demonstra ca „lucrurile nu au stat chiar asa cum s-a scris si cum s-a interpretat”. Cei trei spun ca AIBA nu a stiut exact despre ce a fost vorba si a luat decizia pentru „a da un exemplu”.

Pugilistii sustin ca se afla in posesia unor acte ce demonstreaza ca nu au avut nicio problema cu politia din Chicago si ca episodul din magazin a fost o neintelegere. „Nu au ajuns ei sa puna mina pe trei manusi”, i-a aparat antrenorul lotului, Relu Auras.

Saptamina trecuta, AIBA a anuntat ca a exclus pe viata din sport trei pugilisti romani. Conform AIBA, presedintele federatiei romane de box Rudel Obreja a prezentat scuze pentru episodul neplacut. A doua zi dupa incident, consulul roman la Chicago declara ca cei trei au interdictie de intrare in SUA timp de 10 ani.

In tara, presedintele CS Dinamo Marcel Popescu evoca desfacerea contractului cu Bogdan Dinu.

Sosirea pugilistilor la Bucuresti pare sa schimbe datele problemei…

HotNews.ro

Adauga un comentariu

*