Despre HIV/SIDA, in liceele bãcãuane

Aproximativ 29.000 de tineri, adicã elevii de la liceele si scolile de arte si meserii din judetul Bacãu ar trebui sã fie, in urmãtoarele luni, mult mai informati in ceea ce priveste fenomenul HIV/SIDA.

Panã in aprilie 2009, Fundatia Romanian Children’s Appeal (RCA) in colaborare cu Inspectoratul Scolar Bacãu reprezentat prin Centrul Judetean de Asistentã Psihopedagogicã si Directia Generalã de Asistentã Socialã si Protectia Copilului Bacãu va desfãsura programul de informare si sensibilizare HIV/SIDA. Proiectul, finantat de Guvernul Republicii Irlanda, se desfãsoarã, la nivel national, in 14 judete pe durata a trei ani.

Conform unui comunicat de presã al RCA, deschiderea programului in Bacãu va avea loc vineri, 26 octombrie, incepand cu ora 9.00, la sediul Directiei Generale de Asistentã Socialã si Protectia Copilului Bacãu. Sambãtã, 27 octombrie, vor avea loc la ISJ Bacãu primele douã seminarii adresate profesorilor diriginti din judet.

Profesorii astfel formati vor avea rolul de a transmite informatiile dobandite la orele de consiliere sI consilere sau in activitãtile extracurriculare cu elevii din clasele IX-XII. Pe langã informatiile disponibile pe site-ul www.stopsida.ro, profesorii au la dispozitie si un film documentar pe aceastã temã. (A.P.)

Adauga un comentariu

*