Situaţia economică va avea o tendinţă pozitivă, în ultimul trimestru

Managerii societăţilor comerciale estimează menţinerea unei tendinţe pozitive a situaţiei economice pentru următoarele trei luni ale anului 2007, cu un sold conjunctural de plus 39 la sută pe total activitate, potrivit datelor Institutului Naţional de Statistică /INS/.

Această tendinţă este susţinută, atât de evoluţia ascendentă a vânzărilor de mărfuri, pe total activitate de comerţ cu amănuntul (sold conjunctural plus 36 la sută), cât şi de creşterea comenzilor adresate furnizorilor de mărfuri (sold conjunctural plus 27 la sută).

În luna octombrie ac, volumul stocurilor de mărfuri se apreciază că va rămâne la un nivel optim pentru buna desfăşurare a activităţii de comerţ cu amănuntul, relevă 94 la sută din opinii.

Angajatorii prognozează pentru următoarele trei luni o tendinţă de uşoară creştere a numărului de salariaţi din acest sector (plus 12 la sută sold conjunctural).

De asemenea, 37 la sută dintre managerii întreprinderilor comerciale estimează că preţurile de vânzare cu amănuntul vor creşte (sold conjunctural plus 38 la sută), dar într-un ritm mai puţin accelerat decât până acum.ROMPRES

Adauga un comentariu

*