„Bune si rele” despre ministagiunea Teatrului „Bacovia” la Bucuresti

Recent, actorii de la „Bacovia” au jucat timp de sase zile pe scena Teatrului Nottara din Bucuresti. Turneul a fost deschis luni, 15 octombrie, cu spectacolul „Prostii sub clar de luna” de Teodor Mazilu, regia Ion Sapdaru.

Pentru detalii despre aceasta microstagiune, Adrian Gazdaru, directorul Teatrului „Bacovia”, a organizat recent o conferinta de presa la care a fost prezent si criticul de teatru Carmen Mihalache care a urmarit performanta actorilor in capitala.

Criticul a relatat cateva din lucrurile „bune si rele” pe care le-au spus oamenii de teatru despre ministagiunea bacauanilor. „S-a observat ca trupa de teatru din Bacau s-a primenit, ca are forta.

S-a remarcat tendinta de innoire, de a se inscrie in noul trend in dramaturgia romaneasca. Totodata s-a mai vorbit si de adecvarea repertoriala la trupa, anume a se evita repartizarea unui personaj „greu” unui actor care nu are forta il joace”.

In ce priveste reactia publicului, a criticilor si a oamenilor de teatru la spectacolele Bacaului, parerile au fost impartite: „spectacolele au avut succes; unul singur a inclinat balanta negativa fata de cea pozitiva ca idee regizorala, este vorba despre „Mizantropica””, a precizat Adrian Gazdaru.

„Din punctul de vedere al directiunii, prin aceasta ministagiune Teatrul „Bacovia” si-a atins obiectivele propuse, unul dintre ele fiind acela de a ne confrunta cu un public mai selectiv si pretentios, care tine pasul cu noile directii ale teatrului romanesc”. Aida PULPAN

Adauga un comentariu

*