Austria liberalizează parţial piaţa muncii, din 2008

Austria îşi va deschide piaţa muncii, de la 1 ianuarie 2008, pentru 50 de grupe de meserii, pentru personalul calificat din noile state membre ale Uniunii Europene /UE/, inclusiv lucrătorii români şi bulgari, potrivit site-ului Agenţiei Naţionale pentru Ocupare şi Formare Profesională /ANOFM/.

Deschiderea parţială a pieţei muncii este prevăzută de un ordin recent al ministrului Muncii şi Economiei din Austria, iar pentru muncitorii necalificaţi vor fi menţinute restricţiile probabil până în anul 2011.

Conform ordinului, se pot elibera aprobări de muncă pentru lucrătorii calificaţi în meserii precum cele de zidari, zugravi, lucrători betonieri, pavatori, dulgheri, faianţari, lăcuitori, sticlari, potcovari, fierari, lăcătuşi, mecanici agricoli, frezori, strungari, tinichighii, instalatori, sudori, sudori, opticieni, tâmplari în construcţii, măcelari, macaragii, mecanici de locomotivă, bucătari, ingineri constructori de maşini.

Textul proiectului de act normativ se află în prezent în termenul de expertizare, iar publicarea sa în Jurnalul Federal va avea loc după data de 9 noiembrie 2007.

ROMPRES

Adauga un comentariu

*