Ultima fotografie cu prinţesa Diana în viaţă a fost făcută publică

di.jpgMai multe fotografii remarcabile surprinse în ultimele minute ale vieţii prinţesei Diana au fost făcute pentru prima oară publice, în contextul deschiderii anchetei privind moartea lui Lady Di şi a iubitului său, Dodi Al-Fayed, la 10 ani de la tragicul eveniment.

Setul de imagini, postat pe un website oficial la decizia judecătorului Scott Baker, include ultima fotografie realizată înaintea morţii prinţesei şi cadre în care sunt prezentate încercările disperate de a-i salva viaţa.

În cea mai tulburătoare fotografie, prinţesa poate fi văzută pe scaunul din spate al maşinii, privind în spate spre paparazii care urmăreau vehiculul. În stânga ei, Dodi Fayed stă aplecat în faţă, ascuns după scaunul şoferului.

Aceasta este ultima imagine cu prinţesa Diana în viaţă. Ea a fost realizată la câteva secunde după ce Lady Di şi iubitul său au părăsit hotelul parizian Ritz, în drumul fatal spre apartamentul lui Dodi Fayed.

Potrivit ziarului Daily Mail, ceea ce atrage atenţia în această poză este însă postura în care au fost surprinşi ocupanţii locurilor din faţă.

Trevor Rees-Jones, bodyguardul ÅŸi singurul supravieÅ£uitor al accidentului, îşi ridică mâna pentru a-ÅŸi proteja faÅ£a de blitzul fotografilor, în timp ce ÅŸoferul Henri Paul – acuzat de poliÅ£ie că ar fi fost beat – priveÅŸte fix, aproape sfidător, spre aparatul de fotografiat.

Într-una dintre fotografiile făcute după accidentul produs în tunelul ce trecea sub podul Alma din Paris, dr. Frederic Maillez, primul medic ajuns la scena accidentului, poate fi văzut în spatele maşinii Mercedes, ocupându-se de prinţesă.

Într-alta, se pot vedea avariile severe suferite de automobil în urma impactului cu cel de-al 13-lea dintre cei 30 de stâlpi ai tunelului.

Apropiaţi ai lui Mohamed Al Fayed, cel care susţine că prinţesa şi fiul său au fost ucişi în urma unui complot, au declarat că fotografia în care cuplul apare înconjurat din faţă şi din spate de fotografi dovedeşte că cei doi au fost urmăriţi până în momentul impactului de paparazzi.

Ei neagă varianta oficială cum că fotografia ar fi fost făcută la câteva secunde de la părăsirea hotelului Ritz şi insistă că realizarea ei a avut loc pe drum, în timpul urmăririi maşinii celor doi, aflate în mare viteză.ROMPRES

Adauga un comentariu

*