Steaua-Arsenal 0-1. Infrangere decenta

Steaua a pierdut la limita confruntarea cu liderul din Premier League in urma unui joc in care a avut un singur sut pe poarta. Unicul gol al intalnirii a venit in minutul 76, Robin Van Persie punctand cu un sut sub transversala din apropierea punctului de la 11 metri, dupa o centrare a lui Adebayor.

„Am reusit un joc bun, dar un rezultat nemultumitor. Am jucat mai bine ca la Praga. La 0-0, am avut doua ocazii clare de a inscrie. Cred ca puteam scoate un rezultat bun sau minim un punct. Arsenal a demonstrat ca este o echipa puternica, iar noi, fata de anul trecut, cand am pierdut la scor cu Real Madrid, am demonstrat ca am capatat experienta, care s-a vazut in jocul nostru. Mi-a placut toata apararea, in afara de Petre Marin.”
Nicolae Dica – Steaua, pentru ProTV

„Cu putin noroc puteam sa castigam. Conform statisticilor, am avut posesia, noi 67, ei 33, dar am fost putin obositi. Am gasit un Arsenal care putea fi batut. Inca mai cred in calificare. Mai avem patru meciuri din care putem castiga trei. N-am avut forta, putere. Daca antrenorul avea inspiratie la pauza sa-l schimbe pe Petre Marin, unde s-a jucat tot jocul, poate era altceva.”
Gigi Becali – patron Steaua, pentru ProTV

„Ne-am tinut destul de bine. Pacat pentru ca am avut ocazii. Am luat un gol, ca de obicei cum luam noi, aiurea, si asta a fost istoria meciului. Chiar daca suntem a doua oara in aceasta competitie, invatam de la meci la meci. Chiar credeam ca putem scoate un rezultat bun astazi. Eu o sa-mi fac datoria, o sa joc cat mai bine, sper ca publicul m-a iertat.”
Ovidiu Petre – Steaua, pentru ProTV

„Am intalnit o echipa bine organizata, a trebuit sa avem rabdare in fata ei. Au fost cateva ocazii la 0-0 pentru ambele formatii, Steaua a avut o ocazie mare, dar, pana la urma, victoria a fost a noastra. Daca vor juca asa cum au facut-o in seara asta, atunci au sanse sa invinga Sevilla.”
Arsene Wenger – antrenor Arsenal, pentru ProTV

Ambele echipe au avut probleme mari de efectiv, Goian, Lovin sau Golanski lipsind de la Steaua, in timp ce portarul Lehmann si mijlocasul Rosicky nu au facut deplasarea la Bucuresti cu Arsenal.

Massimo Pedrazzini a folosit o asezare ofensiva, cu cinci jucatori de atac: Nicolita si Surdu pe cele doua flancuri, Neaga si Dica in sprijinul varfului impins Vali Badea.

Debutul jocului a fost extrem de dinamic, centrarea lui Surdu din minutul 5 fiind reluata peste de Vali Badea, din pozitie favorabila, iar sutul lui Fabregas din 6 metri, in minutul 8 nu prinde spatiul portii.

In minutul 7, Neaga a introdus balonul in poarta, insa golul a fost anulat din cauza ofsaidului in care se afla stelistul la centrarea lui Nicolita.

Dica isi incearca si el sutul in minutul 20, dupa o recuperare in centrul terenului, dar mingea catapultata de la 25 de metri ocoleste de putin poarta lui Almunia.

In minutul 40, Clichy a centrat din stanga, Petre Marin a deviat balonul, iar Zapata l-a receptionat chiar pe linia portii, mingea neintrand in poarta cu toata circumferinta. Peste doua minute, acelasi Zapata scoate miraculos sutul din opt metri al lui Flamini, trimis la semi-inaltime.

Unicul sut al Stelei pe poarta a venit in minutul 59 cand Dica a incercat golul carierei. Mijlocasul stelist a sutat de la 40 de metri, incercand sa-l surprinda pe Almunia, iesit dintre buturi, dar Kolo Toure a respins cu capul din fata portii.

In minutul 73, Victoras Iacob, intrat de cateva minute in locul lui Badea, si-a batut joc de o ocazie imensa, sutand de la 12 metri mult peste, dupa ce dejucase pasul la ofsaid al apararii londoneze si ramasese singur cu Almunia.

Robin Van Persie a adus toate cele trei puncte in tabara tunarilor, dupa reusita din minutul 76. Adebayor a patruns pe partea stanga si a trimis din apropierea tusei o minge inapoi, iar olandezul, din apropierea punctului cu var, a sutat fara speranta pentru Zapata.

In final, tunarii au redus motoarele si au preferat posesia prelungita de balon. In minutul 86, Fabregas l-a incercat pe Zapata de la distanta, dar columbianul a retinut de langa bara laterala, pentru ca peste un minut Adebayor sa suteze din intoarcere, putin peste poarta.

Steaua ramane fara punct dupa doua meciuri in Liga Campionilor, si fara victorie acasa in aceasta competitie din 1996. De altfel, in cinci participari in Liga, Steaua a castigat doar doua jocuri pe teren propriu, in 1995 cu Glasgow Rangers si in 96 cu Widzew Lodz, ambele cu 1-0.

La joc au asistat aproximativ 14.000 de spectatori, intre care 1.400 de englezi.

HotNews.ro

Adauga un comentariu

*