Sa vorbim europeneste in mai multe limbi

Scolile din Bacau sunt provocate de Inspectoratul Scolar Bacau la un concurs in care sa testeze nivelul de cunostinte in limbi straine al elevilor.

Concursul este demarat oficial pe 26 septembrie, de Ziua Europeana a Limbilor Straine, si se incheie pe 2 decembrie 2007, o data cu Gala laureatilor.

Intitulata „Limbile Europei, bogatia Europei”, competitia se adreseaza elevilor din toate scolile din judet, pe doua niveluri, clasele V-VIII si IX-XII (debutanti sau avansati). „Europa poseda o veritabila comoara lingvistica: peste 200 limbi europene. Aceasta importanta resursa trebuie cunoscuta si valorizata. Invatarea si cunoasterea limbilor prezinta avantaje pentru toata lumea, indiferent de varsta.

Concursul are drept obiective sensibilizarea parintilor, elevilor, profesorilor despre importanta invatarii limbilor straine ca posibilitate de comunicare, de crestere a importantei plurilingvismului (…), incurajarea invatarii limbilor straine pe tot parcursul vietii”, a precizat coordonatorul concursului, Angela Sterpu, inspector scolar pe probleme de integrare europeana.

Pe 26 septembrie, concurentii au de redactat un eseu liber cu tema „Limbile Europei, bogatia Europei”, intr-o limba pe care o invata in scoala sau o vorbesc in familie (engleza, franceza, italiana, germana, maghiara, rromani etc.).

Intre 28 septembrie-15 octombrie, elevii realizeaza afise/desene „inspirate de bogatia lingvistica a continentului”. Amenajarea expozitiei de desene este programata pe 16-30 octombrie. „Va fi realizat un portofoliu al competitiei si urmeaza sa tiparim 100 de brosuri cu eseurile din concurs”, anunta inspectorul scolar.

Scolile participante, care promoveaza in oferta scolii clase cu predare intensiva-bilingva a unei limbi straine, au si avantajul publicitatii prin intermediul concursului.
Aida PULPAN

Comentarii

  1. Es un proiect destul de interesant, pacat ca nu s-a realizat si cu ceva ani in urma.. Bafta

Adauga un comentariu

*