Vadim Tudor: Ne vom ocupa de cea de a doua suspendare a preşedintelui, una definitivă

SusÅ£inând o declaraÅ£ie de presă pentru a clarifica poziÅ£ia oficială a PreÅŸedinÅ£iei faţă de situaÅ£ia actuală, Traian Băsescu a criticat dur actualul guvern: „Un guvern responsabil ÅŸi democratic nu poate funcÅ£iona în acest fel. Ce se întâmplă acum, nu are nicio legătură cu democraÅ£ia: o minoritate conduce majoritatea”. ReacÅ£iile principalelor formaÅ£iuni politice care vor fi mâine implicate în votarea moÅ£iunii, nu au întîrziat să apară.

Vadim Tudor: Ne vom ocupa de cea de a doua suspendare a preşedintelui, una definitivă

Liderul PRM, C.V. Tudor, a precizat, pentru NewsIn, că declaraÅ£iile ÅŸefului statului nu schimbă cu nimic opÅ£iunile formaÅ£iunii sale ÅŸi a apreciat că Traian Băsescu face abuzuri incalificabile, motiv pentru PRM de „a se ocupa” de cea de-a doua suspendare preÅŸedintelui, „una definitivă”.

„Nu schimbă cu nimic opÅ£iunile noastre. Dimpotrivă, suntem ÅŸi mai întărâtaÅ£i. Traian Băsescu încalcă legea fundamentală ÅŸi face abuzuri incalificabile, de aceea PRM se va ocupa de cea de-a doua suspendare a sa, cea definitivă”, a declarat marÅ£i liderul PRM, Corneliu Vadim Tudor. El a apreciat că, prin „declaraÅ£iile delirante”, ÅŸeful statului „ÅŸi-a săpat mormântul politic”.

Geoană: Declaraţiile lui Traian Băsescu arată că vrea să se asigure că moţiunea trece

Preşedintele PSD, Mircea Geoană, a declarat la Antena 3 că declaraţiile lui Traian Băsescu arată că acesta doreşte să se asigure că moţiunea trece, dar a prevenit că PSD nu va vota nici un guvern de dreapta, nici unul din care să nu facă parte şi social-democraţii.

Mircea Geoană a caracterizat ultimele declaraÅ£ii ale preÅŸedintelui drept un indicator al faptului că acesta doreÅŸte să se asigure că moÅ£iunea trece. „E clar că a dorit să creeze condiÅ£iile ca moÅ£iunea să treacă”, a spus Geoană, susÅ£inând că în acest moment, miza pentru PSD e trecerea moÅ£iunii ÅŸi abia apoi viitoarele formule guvernamentale.

Flutur: Precizările preşedintelui nu schimbă opţiunea PLD, vom vota moţiunea

Liderul executiv al PLD, Gheorghe Flutur, a declarat pentru NewsIn, că PLD va vota moţiunea de cenzură iniţiată de PSD, iar precizările făcute de preşedintele Traian Băsescu nu schimbă cu nimic opţiunea de formaţiunii.

„PLD va vota moÅ£iunea. Cred că aceasta va trece, iar România se va debloca. PSD a realizat că nu se poate comporta într-un fel când semnează moÅ£iunea ÅŸi altfel când o votează. Noi vom vota categoric moÅ£iunea”, a spus Flutur. Liderul executiv al PLD a mai spus că atunci când ÅŸeful statului a declarat că numai PD doreÅŸte alegeri anticipate s-a referit la partidele parlamentare, dar că ÅŸi liberal-democraÅ£ii vor acelaÅŸi lucru.

Borbely: Discursul lui Băsescu nu va mai schimba opţiunile la votul pe moţiune

Vicepreşedintele executiv al UDMR, Borbely Laszlo, a declarat, pentru NewsIn, că nu crede că discursul preşedintelui Traian Băsescu va schimba opţiunea partidelor, în acelaşi timp exprimându-şi neîncrederea că moţiunea de cenzură va trece miercuri de Parlament.

Borbely a explicat să partidele şi-au format deja opţiunile de vot şi a precizat că cele care s-au anunţat pro-moţiune vor şi vota în consecinţă. Cu toate acestea, liderul UDMR s-a arătat neîncrezător că textul va fi adoptat de Parlament, deoarece din diverse motive nu se va întruni numărul necesar de voturi.

VicepreÅŸedintele executiv al UDMR a admis că, într-adevăr, cea mai importantă problemă în acest moment este lipsa unei majorităţi care să susÅ£ină Guvernul, dar că realizarea unei majorităţi va fi greu de găsit pentru orice altă formulă. Pe de altă parte, Borbely a considerat că un Guvern PD-PNL-PLD este „o glumă” în acest moment, în timp ce la unul de uniune naÅ£ională s-a referit ca la o variantă pe care nu o consideră viabilă, mai ales pentru că nu ÅŸtie exact ce înseamnă un astfel de Executiv care ar putea să se confrunte, de asemenea, cu incapacitatea găsirii unei majorităţi.

Sursa: NewsIn

Comentarii

  1. DACA SUFERA DE DIABET ESTE CLARA VASCULARIZAREA CREERULUI.

  2. ha ha ha

Adauga un comentariu

*