Un elev din Bacau, „conectat” la Parlamentul European

Un elev de la Colegiul National „Gheorghe Vranceanu” a fost rasplatit cu o excursie la Bruxelles pentru participarea la concursul european „Energia este viitorul nostru” lansat de European School Net (o reputata institutie care se ocupa de invatamantul asistat de calculator).

Concursul „Energia este viitorul nostru” i-a invitat pe tineri sa isi exprime parerile in privinta eficientei utilizarii resurselor energetice, dar si viziunea legata de posibile surse alternative de energie. Participantii si-au exprimat mesajul printr-un poster (pe una din temele: utilizarea eficienta a energiei, economisirea energiei sau solutii pentru energie reinnoibila), insotit de un slogan si un scurt text explicativ.

Peste 2400 concurenti

Tanarul Octavian Palade de la „Vranceanu”, indrumat de profesoara sa Liliana Dumitru, a impresionat juriul de la Bruxelles cu un poster marcat cu sloganul „Conecteaza-te la soare, conecteaza-te la energie, conecteaza-te la viata”. „Posterul reprezinta soarele ca o sursa de energie pentru planeta. Tot ce trebuie sa faci este sa te „conectezi” la el prin panouri solare”, a explicat tanarul. El a castigat premiul I european si se numara printre cei 12 finalisti din peste 2400 de participanti din peste 35 tari.

Finalistii au participat la ceremonia de acordare a premiilor care a avut loc la Bruxelles, in 19-20 septembrie. „Partea de proiect s-a desfasurat din februarie pana in aprilie, am organizat o dezbatere cu specialisti, elevi si profesori, ateliere de lucru, o expozitie in scoala, apoi am trimis lucrarile online”, a povestit Liliana Dumitru. Elevul bacauan si dascalul sau au fost primiti alaturi de ceilalti finalisti, la Parlamentul European, de Comisarul european pentru energie Andris Piebalgs.

Aida PULPAN

Adauga un comentariu

*