Fotbalisti made in USA la Inter Onesti

Lotul echipei de fotbal Inter Onesti s-a imbogatit cu trei jucatori din Statele Unite ale Americii, gratie unei colaborari cu Academia americana de fotbal european, Euro Soccer Academy of the USA (ESA), care de 11 ani se pregateste in municipiul de pe Trotus, in fiecare vara.

Este vorba de doi portari, Brandon si Frusher, precum si de un mijlocas central, De Grood. Fotbalistii americani s-au integrat radip in lot, ajungand chiar in echipa de baza a clubului. “Mijlocasul a inscris si un gol, iar portarul Frusher a jucat si el in ultimele etape – ne-a spus Stefan Martin, presedintele clubului onestean.

Ei se afla, de fapt, in pregatire la Onesti, din partea academiei ESA, iar pregatirea o efectueaza in cadrul echipei noastre. In afara de americani, noi am mai adus si 3 fotbalisti experimentati, Chiriac, Avadanei si Dragomirescu, care au jucat la FC Onesti, in Divizia A”.

Clubul CS Inter Onesti are acum si un sediu oficial, acordat de municipalitatea onesteana printr-o hotarare luata la ultima sedinta a Consiliului Local. Stadionul de fotbal, cu toate facilitatile necesare, de la vestiare si pana la utilitati, este pus la dispozitia echipei tot de catre municipalitatea onesteana, dar fara a exista vreo hotarare de consiliu in acest sens.

Presedintele clubului, Stefan Martin, a solicitat si sprijin financiar din partea Consiliului Local Onesti, insa fara succes pana acum. Inter Onesti activeaza in liga a 4-a si se afla pe locul 3 in clasament.

Gheorghe LEU

Adauga un comentariu

*