ATOP cere putere reala asupra polistilor

La sfarsitul saptamanii trecute, a avut loc sedinta ordinara a Autoritatii Teritoriale de Ordine Publica Bacau. La primul capitol de pe ordinea de zi, presedintele Ionel Floroiu a facut o trecere in revista a discutiilor pe care le-a purtat cu reprezentantii IGPR, in cadrul Conferintei Nationale a presedintilor ATOP.
“Nu este normal ca sa primim la ATOP sesizari despre fapte comise de unii politisti si sa nu avem posibilitatea de a participa la ancheta desfasurata de organele abilitate. Atata vreme cat ATOP are doar un rol consultativ nu se poate face mare lucru”, a afirmat Ionel Floroiu.

La urmatorul punct aflat pe ordinea de zi s-a prezentat o informare asupra eficientei serviciului politienesc si a nivelului de asigurare a securitatii si sigurantei civice a comunitatii pe trimestrul al II-lea al anului 2007.

Capitolul diverse a fost sarea si piperul acestei sedinte, membrii ATOP au cerut comisarului sef Oprisan masuri mai ferme in ceea ce priveste prevenirea si combaterea incalcarii normelor rutiere. “Daca la alte capitole stam ceva mai bine la cel destinat sigurantei rutiere mai avem multe de facut.

Tocmai de aceea va propunem sa acordati o atentie deosebita activitatilor preventive desfasurate pe linia combaterii cu mai mare fermitate a incalcarii normelor rutiere”, a mai spus presedintele ATOP, Ionel Floroiu.

Cristi AIOANEI

Adauga un comentariu

*