Social-democratia intra in ogor

Starea dezastruoasa in care a ajuns agricultura romaneasca a constituit subiectul principal al ultimei conferinte de presa organizata de Partidul Social Democrat. La intalnirea cu presa, Dumitru Braneanu si senatorul Radu Catalin Mardare au facut o evaluare a factorilor care au condus la o asemenea stare de fapt.

Senatorul Mardare a dezvaluit ca anul acesta Romania ar fi trebuit sa primeasca, prin plati directe si sprijin pentru agricultura, peste un miliard de euro: “Acesti bani înseamna mai mult de 1% din PIB-ul tarii, insa asa dupa cum se stie lucrurile frumoase sunt doar pe hartie, deoarece rata de absorbtie de fonduri europene în 2007 este zero.”. La randul lui, Dumitru Braneanu a afirmat ca ponderea sectorului agricol în PIB, ponderea a ceea ce se produce în agricultura romaneasca la avutia nationala a tarii, a scazut dupa 1.000 de zile de guvernare de dreapta, de la 12,8% în 2004, ultimul an al guvernarii PSD, la 8,5% în 2005 si la 8,1% în 2006. “Anul acesta va fi, probabil, anul cu cele mai mari importuri de produse agricole si agroalimentare din istoria Romania si un an foarte slab pentru exporturile de produse agricole”, crede Dumitru Braneanu.

Buline portocalii: aviara si seceta

Social-democratii bacauani au abordat si alte doua subiecte mult discutate: gripa aviara si seceta. ”În 2004, la finalul guvernarii PSD, suprafata prevazuta pentru irigatii era de 1,5 milioane de hectare, iar anul acesta au fost irigate doar cateva zeci de mii de hectare. Din cele 2,6 milioane de hectare afectate de seceta în acest an s-au acordat despagubiri , în pofida interventiei energice a PSD-ului în Parlament si a solicitarilor catre Guvernul Romaniei, doar pentru 500.000 de hectare. Practic toate programele sustinute de fostul ministru Flutur au fost sortite esecului. Ca sa nu mai vorbim de modul in care a fost gestionata controversata criza aviara, dar aici las organele abilitate ale statului sa se pronunte pentru ca lucrurile nu au stat asa cum le-a prezentat fostul ministru”, a mai declarat senatorul Mardare.

Cristinel AIOANEI

Comentarii

  1. FARA RETINERE:PRACTIC ,CE ATIFACUT VOI PENTRU ,,OGORUL” ASTA????
    CANCANURI,GARGARA POLITICA, CUI CREDETI VOI CA
    FOLOSESTE???DA BUN MOTIUNE DE CENZURA……SI CINE
    VA BAGAT IN SEAMA????AVETI NUMAI 2 OAMENI PRIN
    CARE TRAITI LA BACAU,HREBENCIUC SI AV. CLIVETI.
    RESTUL CE A FACUT?????

Adauga un comentariu

*