Vaslui: Meri înfloriţi în livezile din preajma oraşului

Pomii au înflorit în unele livezi de meri de la marginea municipiului Vaslui, fenomen apărut, potrivit specialiştilor, din cauza căldurii excesive din ultimele luni.

Aceştia susţin că pomii fructiferi au intrat în repaus vegetativ şi acum, după o perioadă foarte călduroasă, au pornit în vegetaţie.

‘Acest fenomen este o dereglare a perioadei vegetative la pomii fructiferi. Din cauza căldurii excesive din vara aceasta, a apărut un aÅŸa-numit repaus vegetativ. Odată cu ploile ÅŸi cu temperaturile ceva mai scăzute, e posibil ca merii să înflorească. Astfel de dereglări au apărut în fiecare an, mai ales la salcâm’ – a precizat directorul executiv al DirecÅ£iei pentru Agricultură ÅŸi Dezvoltare Rurală Vaslui, Iulian Vasile.

Unii agronomi susţin că nu ar fi exclus ca, în câtiva ani, pomii să înflorească toamna şi culesul fructelor să aibă loc primăvara, însă alţii sunt de părere că merii care au înflorit acum se vor usca în câţiva ani. Asta pentru că primăvara, când este vremea lor de pornire în vegetaţie, nu vor mai avea putere să se regenereze. ROMPRES

Adauga un comentariu

*