Tânăr de 15 ani trăznit pe câmp

Un tânăr de 15 ani, din comuna dâmboviţeană Vişina, a murit, duminică, după ce a fost lovit de un trăznet în timp ce se afla pe islazul comunal cu vitele la păscut, transmite corespondentul ROMPRES.

Prefectura Dâmboviţa a precizat că, din cauza furtunii şi a precipitaţiilor abundente care au căzut duminică, o casă din municipiul Târgovişte a fost inundată, iar pompierii din cadrul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Dâmboviţa au intervenit cu o autospecială pentru evacuarea apei din gospodărie.

În municipiul Târgovişte, cantitatea de precipitaţii a fost de 36 litri/mp.

Conform Prefecturii DâmboviÅ£a, vântul puternic a afectat ÅŸi două linii de medie tensiune, în satul GeangoeÅŸti (comuna DragomireÅŸti) ÅŸi pe linia Iscip – Mavrodin (comuna Crevedia). Pentru remedierea avariilor au fost trimise în teren două echipe ale Electrica.

Prefectul judeÅ£ului DâmboviÅ£a, Aurelian Popa, a solicitat comitetelor locale pentru situaÅ£ii de urgenţă ÅŸi instituÅ£iilor deconcentrate cu atribuÅ£ii în domeniu să ia toate măsurile necesare pentru protecÅ£ia populaÅ£iei, având în vedere avertizarea meteorologică ‘cod portocaliu’ valabilă ÅŸi pentru zona de munte a judeÅ£ului DâmboviÅ£a, în intervalul 26 – 27 august.

De asemenea, a fost instituit serviciul de permanenţă la primăriile din zonele de risc, şi s-a dispus supravegherea cu prioritate a zonelor critice, a podurilor şi podeţelor, pentru înlăturarea aglomerărilor de buşteni sau a altor obstacole de pe albia râurilor. ROMPRES/

Adauga un comentariu

*