Grecia: 37 de morţi în urma incendiilor de pădure

Numărul persoanelor decedate în incendiile din Pelopones a ajuns sâmbătă la 37, după ce 20 de cadavre carbonizate au fost descoperite de pompieri peste noapte, relatează agenţia France Press. Pompierii au avertizat că, pe măsură ce se desfăşoară căutările în zonele afectate, numărul morţilor ar putea să crească.

Între victime se numără şi o mamă cu cei patru copii ai săi, surprinşi de foc lângă satul Mahista, alături de alte şapte persoane. Cadavrele descoperite în această noapte au fost găsite în maşini, pe câmp şi chiar în case, au anunţat oficialii greci.

Oamenii au fost surprinşi de flăcări din cauza rapidităţii cu care s-au propagat incendiile, ajutate de vântul puternic şi de secetă. Începând din luna iunie, în Grecia s-au declanşat încontinuu incendii de pădure, favorizate de mai multe valuri de căldură care au afectat regiunea.

Sâmbătă existau 33 de incendii pe tot teritoriul Greciei, dintre care 22 au izbucnit vineri. Cele mai violente incendii sunt în Peloponez, unde patru zone diferite sunt afectate şi şase sate au fost evacuate.

Autorităţile de la Atena au cerut ajutor Uniunii Europene pentru a putea face faţă pagubelor produse de incendii şi de secetă, care au afectat zeci de mii de hectare de pădure şi de terenuri agricole.

Amos News

Adauga un comentariu

*