Potul extragerii 6/49 a ajuns la aproape 10 milioane de euro

Săptămâna aceasta potul Loteriei Naţionale la extragerea 6/49 a ajuns la aproape 10 milioane de euro. Suma va fi impozitată cu 25%. Extragerea va avea loc, duminică la ora 18,55 şi va fi transmisă în direct la TVR.

Dacă săptămâna trecută când potul era mai mic au fost jucate aproximativ 5760.000 de variante, săptămâna aceasta nebunia se aşteaptă să fie şi mai mare.

Directorul general al Loteriei Naţionale, Liliana Ghervasuc a declarat vineri, în cadrul unei confeinţe de presă că este surprinsă de fenomenul creat în urma acestui report de 10 milioane de euro.

Şansele de câştig ale unui bilet sunt de 1 la 14 milioane.
Directorul executiv al Loteriei, Sima Ştefan a declarat pentru AMOS News că loteria dezvoltă jocuri responsabile care se bazează pe principii ale responsabilităţii sociale corporative promovate de asociaţia mondială a loteriilor unde este membră şi loteria Română.

Sima Ştefan susţine că urna specială din care se face extragerea este una dintre cele mai performante şi este verificată periodic, iar bilele folosite la extragere se încadrează în toleranţă admisă la nivel mondial, de zecimi de gram, acestea avand garantate 1000 de trageri.

La extragerea care va avea loc duminică, directorul general al Loteriei Naţionale a specificat că vor fi prezenţi atât supraveghetori din partea ministerelor de Finanţe şi Interne, cât şi reprezentanţi din partea firmei producătoare a urnei speciale care va executa extragerea.

Potrivit directorului executiv al Loteriei, Sima Ştefan, softul va colecta toate datele biletelor câştigătoare înregistrate până la ora 2,10 minute, iar după extragere, numerele câştigătoare vor fi trimise prin intermediul unui fax pentru a fi introduse în calculatorul care va efectua trierea datelor. După 2 verifică se apasă tasta Enter şi se efectuează trierea pentru a se identifica cifrele conform celor 6 numere care au ieşit câştigătoare.

În aproximativ un sfert de oră calculatorul procesează toate datele şi afişează câştigătorii pentru cele 3 categorii pentru care s-a efectuat extragerea. Trierea se face o singură dată.

Cea mai mare sumă câştigată în România prin intermediul Loteriei Naţionale a fost suma de 11552.266,99 RON, câştigată în luna martie 2006.

Adauga un comentariu

*