Lucrători ai Poliţiei de Frontieră Constanţa prinşi în flagrant de ofiţerii DGA

OfiÅ£erii DirecÅ£iei Generale AnticorupÅ£ie – ConstanÅ£a au prins în flagrant doi poliÅ£iÅŸti de frontieră din cadrul P.T.F. Negru Vodă, care au pretins ÅŸi primit suma de 100 RON de la un cetăţean, pentru a-l lăsa să intre cu marfă în România, invocând faptul că nu are voie să introducă în Å£ară legume sau fructe cumpărate din Bulgaria.

AcÅ£iunea ofiÅ£erilor D.G.A. – ConstanÅ£a, a fost declanÅŸată ca urmare a unui denunÅ£ penal înregistrat în data de 13.08.2007 la D.G.A. – ConstanÅ£a. Cu această ocazie, cetăţeanul sesiza faptul că în ziua de 11.08.2007, în timp ce se întorcea cu autovehiculul din R. Bulgaria, de unde achiziÅ£ionase aproximativ 1.000 kg de pepeni pe care voia să îi comercializeze în România, în Punctul de Trecere al Frontierei Negru Vodă, un lucrător al PoliÅ£iei de Frontieră i-a pretins să îi dea toÅ£i banii pe care îi avea asupra lui, pentru a-l lăsa să intre în România cu cantitatea respectivă de pepeni.

Cetăţeanul i-a dat acestuia 50 RON ÅŸi 14 Leva, după care poliÅ£istul de frontieră i-a permis intrarea în Å£ară. ÃŽntrucât denunţătorul intenÅ£iona să efectueze o nouă cursă în R. Bulgaria la data de 23.08.2007 ÅŸi, totodată, să se întoarcă în Å£ară tot prin P.T.F. Negru Vodă, urmând să se reîntâlnească cu acelaÅŸi poliÅ£ist de frontieră, a reclamat faptele la D.G.A. – ConstanÅ£a.

Cu această ocazie, a fost depistat poliţistul C.L. care a pretins şi primit suma de 100 RON de la denunţător. Lângă acesta se afla şi poliţistul S.D., cel care a pretins şi primit banii în data de 11.08.2007 care, amintindu-şi că acesta a mai trecut prin punct cu pepeni, l-a întrebat pe denunţător cât a dat data trecută şi a stabilit că pentru acest transport trebuie să dubleze suma.

ÃŽn baza autorizaÅ£iilor emise ÅŸi a delegării primite de la procuror, ofiÅ£erii de poliÅ£ie judiciară din cadrul DirecÅ£iei Generale AnticorupÅ£ie – ConstanÅ£a, au reuÅŸit prinderea în flagrant a celor doi poliÅ£iÅŸti de frontieră. Azi, 24.08.2007, cei doi poliÅ£iÅŸti de frontieră au fost prezentaÅ£i pentru audieri Parchetului de pe lângă Tribunalul ConstanÅ£a, iar procurorul a dispus măsura interzicerii de a părăsi Å£ara pe o perioadă de 30 de zile.

Amos News

Adauga un comentariu

*