Directorul de la REMIN cercetat de DNA

Procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie – Serviciul Teritorial Cluj efectuează cercetări penale faţă de inculpatul Roman Răzvan Cosmin, director comercial al Companiei Naţionale a Metalelor Preţioase şi Neferoase REMIN SA Baia Mare, pentru săvârşirea infracţiunii de luare de mită, în formă continuată, se arată într-un comunicat remis AMOS News.

Din probele administrate până în prezent, a rezultat că, în perioada noiembrie 2006 – august 2007, inculpatul Roman Răzvan Cosmin, în calitate de director comercial al companiei REMIN Baia Mare a pretins de la un denunţător suma totală de 27.000 euro din care a primit, efectiv, în patru tranşe, suma de 12.500 euro, pentru a-i înlesni denunţătorului câştigarea a două licitaţii organizate de compania REMIN.

Pentru cea de-a doua licitaţie, programată în ziua de 23 august 2007, inculpatul a pretins, de la denunţător, suma de 7.000 de euro (din valoarea totală pretinsă de 27.000 euro).

În aceeaşi zi, Roman Răzvan Cosmin a primit suma de 2.000 euro (după ce, anterior, mai primise 10.500 euro) fiind prins în flagrant delict .

În ziua de 23 august 2007, procurorii au dispus reţinerea inculpatului pentru 24 de ore urmând a fi prezentat, Tribunalului Cluj, cu propunere de arestare preventivă pentru săvârşirea infracţiunii de luare de mită în formă continuată.

Adauga un comentariu

*