Copil de şapte ani, opărit cu zahăr ars

Un copil de numai şapte ani, din oraşul Târgu Bujor a ajuns în stare gravă la Spitalul de Urgenţă „Sfântul Apostol Andrei” din Galaţi, prezentând arsuri de gradul II şi III pe 40% din suprafaţa corpului, informează corespondentul AMOS News.

Copilul a fost opărit cu apă clocotită, iar nefericita întâmplare a avut loc în prezenţa bunicii sale, Luluţa Tabac. Aceasta le pregătea nepoţilor bomboane din zahăr ars şi i-a chemat alături de ea, lângă aragaz.

Apa din recipientul aflat pe foc a dat în clocot, iar unul dintre nepoţi s-a opărit şi a ajuns în stare extrem de gravă la spital. Doctorii spun că în urma intervenţiilor medicale, starea de sănătate a micuţului a fost stabilizată şi că acum se află în afara oricărui pericol, numai că va urma o lungă perioadă de tratament şi numeroase operaţii pentru refacerea ţesuturilor afectate.

„Un copil de şapte ani a fost internat în secţia Arşi a spitalului cu arsuri de gradul II şi III pe 35, 40 % din suprafaţa corpului. În acest moment copilul este în afara oricărui pericol, dar urmează o perioadă destul de lungă de îngrijiri medicale”, ne-a declarat dr. Mihai Bucatanschi, purtătorul de cuvânt al Spitalului de Urgenţă „Sfântul Apostol Andrei”.

Adauga un comentariu

*