Copiii lui Omar Hayssam au toate actele pentru a ieşi din ţară

Adela Omar, soÅ£ia „teroristului” Omar Hayssam, ÅŸi-a ridicat astăzi actele de la Judecătoria Sectorului 2, care atestă permisiunea justiÅ£iei de a-ÅŸi scoate cei 7 copii minori din România fără acordul scris al sirianului.

Soţia lui Omar Hayssam a luptat peste un an în instanţe pentru a-şi putea duce copiii la bunicii din partea tatălui. A avut chiar şi două încercări eşuate de a îi scoate din ţară.

„InstanÅ£a a reÅ£inut că tatăl minorilor este urmărit general în prezent, fiind în imposibilitate de a-ÅŸi da acordul la deplasarea copiilor, astfel că instanÅ£a, în lipsa oricărui impediment poate încuviinÅ£a deplasarea copiilor în Siria, însoÅ£iÅ£i de reclamantă (Adela Omar – n.r.) , conform dorinÅ£ei acestora, exprimată ÅŸi cu prilejul audierii a patru dintre aceÅŸtia în Camera de Consiliu”, se arată în Decizia civilă nr. 999 a Tribunalului BucureÅŸti prin care judecătorii ÅŸi-au dat acceptul ca minorii să-ÅŸi vadă bunicii.

Judecătorii au permis copiilor lui Omar Hayssam să plece din ţară până cel târziu pe data de 15 septembrie. În august anul trecut, doi dintre copiii lui Hayssam au fost opriţi la frontieră în momentul în care se pregăteau să se îmbarce într-o aeronavă cu destinaţia Turcia, întrucât procura trimisă de tată conţinea unele neclarităţi.

Câteva luni mai târziu, copiii celui mai căutat terorist român erau, din nou întorşi de la Aeroport, întrucât procura trimisă de Hayssam nu era autentificată. Reamintim că, Omar Hayssam a fost condamnat de Curtea de Apel Bucureşti la 20 de ani de închisoare şi la plata unor daune materiale de câte 2 milioane de euro pentru fiecare din cei trei jurnalişti români răpiţi în Irak. Sirianul a atacat decizia prin avocaţii săi, susţinând că este doar o victimă şI că adevăraţii “răpitori” se plimbă în libertate.

Adauga un comentariu

*