Doi militari americani de la Kogălniceanu, trataţi la Spitalul de Urgenţă Constanţa

Doi militari americani aflaţi la baza Mihail Kogălniceanu au ajuns la acest sfârşit de săptămână la Spitalul de Urgenţă Constanţa, unul dintre ei fiind diagnosticat cu pneumonie, iar cel de-al doilea cu fractură la un picior, transmite corespondentul NewsIn.

Cadrele medicale de la Spitalul Judeţean spun că soldatul diagnosticat cu pneumonie a fost adus cu ambulanţa vineri, iar după ce a fost supus mai multor investigaţii medicale a rămas internat în secţia medicală sub supraveghere de specialitate. Cel de-al doilea militar american care a suferit o fractură la un picior în timp ce juca fotbal şi care a ajuns duminică la spital, nu a rămas internat. Cadrele medicale spun că acesta a fost adus pentru efectuarea unei radiografii întrucât baza nu dispune de o astfel de aparatură. După ce a fost văzut de un medic specialist, el a fost externat urmând să se recupereze în baza de la Mihail Kogălniceanu.

În aceste zile, la baza americană de la Mihail Kogălniceanu se desfăşoară exerciţiul comun “Proof of Principle” care urmăreşte instruirea trupelor române şi americane şi creşterea interoperabilităţii forţelor militare. Subunităţile mixte româno – americane vor executa misiuni de cercetare, operaţiuni urbane, ambuscadă şi reacţie la ambuscadă, patrule de prezenţă, primul ajutor, puncte de control trafic. Piloţii americani au executat încă de săptămîna trecută mai multe zboruri la bordul unor elicoptere Blackhawk specializate în evacuare în cazul în care unul dintre militarii participanţi ar fi rănit în timpul exerciţiului “Proof of principle” la care participă în total aproape 600 de militari.

Adauga un comentariu

*