CFR CLUJ – STEAUA 0-0 / RAPID -OTELUL 4-2

URÂT Derby-ul din Gruia n-a fost decât o lupta surda, în care CFR nu a stiut sa fructifice avantajul omului în plus si a ratat si un penalty

Sleite de forte de meciurile europene de la mijlocul saptamânii, CFR si Steaua nu au reusit sa ofere spectacolul asteptat de suporteri, complacându-se, de teama, într-un fotbal încâlcit.

Meciul a început exploziv, cu o saniuta a lui Goian care a blocat un sut al lui Semedo din 12 metri (2), urmata la câteva zeci de secunde de accidentarea lui Plesan, omul negru de acum doua saptamâni pentru CFR, dupa o deposedare a lui Semedo (4). Si fara mijlocasul-plamân, tot Steaua a fost mai prezenta în preajma careului advers, însa Dica a sutat în zid dintr-o lovitura libera scoasa de Bicfalvi (10). Si a urmat contraatacul care a ucis meciul. Didi a scapat de Goian, acesta l-a faultat în apropierea suprafetei de pedeapsa si a fost eliminat (12). Cu om în minus, ros-albastrii au sunat retragerea si, cum ceferistii au fost mult prea fricosi sa atace, pâna la pauza doar Bicfalvi a mai fost aproape de gol, dupa o gafa a lui Stancioiu, care a iesit aiurea la o centrare a lui Nicolita (15). In rest, doar doua suturi anemice ale lui Nicolita (27) si Didi (40), prinse fara emotii de Stancioiu, respectiv Zapata.

Visiniii au început cu acceleratia la podea si actul secund, însa Didi, scapat singur dupa o pasa a lui Trica, a sutat în bratele lui Zapata (46). Dupa ce Didi a mai ratat o buna ocazie, cap pe lânga poarta (57), jocul s-a urâtit si mai tare. Steaua a tras de timp ca o echipa mica, fragmentând cât a putut jocul, în timp ce CFR nu s-a putut descurca în fata unei aparari supraglomerate, semn ca prestatia palida cu Anorthosis nu a fost chiar un accident. Ca si în meciul cu Poli, clujenii au irosit si un penalty, scos de Semedo si ratat de golgeterul Trica (73).

………………………………………………………………………..
Giulestenii au motive sa se bucure dupa acest meci desi in prima repriza au tremurat seriosPartida din Giulesti a fost câstigata de “visiniii” în prima repriza, când s-au marcat toate cele sase goluri

Meci nebun în Giulesti! Prima repriza a tinut cu sufletul la gura cei aproximativ 7000 de spectaori. Goluri multe, erori, faze frumoase.

Golul marcat foarte devreme de Mazilu (min. 3) parea sa lase impresia celor prezenti ca Otelul acuza socul din Cupa UEFA. Pentru prima data printre titularii Rapidului, Dobroiu a ratat si el singur cu portarul în minutul 7 si jocul parea sa curga într-o singura directie. Numai ca în minutul 20, dupa ce Nogo ratase sI el singur cu Coman, Gado a obtinut o lovitura de la 11 metri dupa ce a fost tras de gât de Grigorie. A executat cu sânge rece Jula, învingându-l pe portarul rapidist. Greselile individuale au continuat, dar la poarta adversa.

Portarul Kouha n-a fost atent în minutul 33 când Mazilu i-a ciupit mingea, balonul a ajuns la Grigorie care a încercat sa trimita spre poarta goala. Numai ca, disperat de eroarea comisa, Kouha a blocat sutul precum un voleibalist, fapt pentru care a fost eliminat, iar din lovitura libera care a rezultat, Maftei a înscris primul sau gol în campionat. Apararea giulesteana a dormit la faza din minutul 38, iar de acest lucru a profitat otelarul Szekely, care nefiind blocat la 18 metri l-a învins pe Coman cu un sut tare.Rapid avea sa preia însa conducerea în minutele de prelungire ale primei reprize. Semeghin a gresit copilareste o pasa la 16 metri, Dica a centrat perfect pentru Burdujan care printr-o executie frumoasa a reusit sa duca scorul la 3-2.

Cu câteva secunde înainte de pauza, Jelev l-a faultat în propriul careu pe Mazilu, iar penalty-ul acordat de arbitrul Berbecaru a fost fructificat de Emil Dica. Repriza a doua a fost linistita, rapidistii aflandu-se mereu la cârma jocului.

Adauga un comentariu

*