Irinel Columbeanu – stăpânul comunicaÅ£iilor din FocÅŸani

Iţele afacerii Internetul din Focşani care a făcut atât de multă vâlvă încep uşor, uşor să se descurce. Pe scurt este vorba de hotărârea Consiliului Local Focşani prin care firma SC BP Office SRL Bucureşti a primit cadou infrastructura publică subterană de telecomunicaţii a municipiului Focşani, transmite corespondentul AMOS News.

Asta printr-un contract de asociere în participaÅ£iune, fără să se facă licitaÅ£ie, aÅŸa cum s-a procedat la nivelul altor primării. „Se punea întrebarea cine finanÅ£ează acest proiect întrucât costurile, chiar ÅŸi la nivelul municipiului FocÅŸani sunt mari”, ne-au spus surse din mediul de afaceri vrâncean. Totodată, deÅŸi UPC a dat în judecată Primăria ÅŸi BP Office, firma din urmă a continuat lucrările. Åži mulÅ£i s-au întrebat care este miza acestei insistenÅ£e.

Un răspuns ar fi faptul că adevăratul beneficiar al afacerii de la Focşani este însă altcineva şi care nu are timp de pierdut. Mihai Danielescu, boss-ul BP Office declara în urmă cu ceva timp faptul că a reuşit să implice în acest proiect una dintre cele mai mari firme, Alcatel – divizia de cabluri şi această firma asigura finanţarea proiectului ce se va realiza în Focşani. Alcatel Lucent este firma controlată de nimeni altul decât Irinel Columbeanu.

Reporterii noştri au încercat să stea de vorbă cu omul de afaceri, însă acesta este plecat din ţară la acest moment. Aşadar, fără a greşi prea mult putem spune că BP Office nu este decât un paravan pentru pătrunderea pe piaţa internetului din Focşani a firmei controlată de Irinel Columbeanu.

De altfel şi modelul contractului aplicat la Focşani este cam acelaşi cu cel de la Bucureşti, unde Alcatel Lucent a câştigat aceeaşi afacere în calitate de subcontractant. Ceea ce arată că totul a fost gândit de specialiştii Alcatel.

Tribunalul BucureÅŸti va decide legalitatea afacerii de la FocÅŸani

UPC este prima firmă care a reacÅ£ionat după apariÅ£ia hotărârii Consiliului Local FocÅŸani. Pe lângă plângerile prealabile, la Tribunalul BucureÅŸti va începe în septembrie procesul de fond în care UPC România contestă legalitatea hotărârii ÅŸi cere anularea ei. Principalele motive ale contestaÅ£iei noastre vizau intervenÅ£ia statului, prin Consiliul Local FocÅŸani pe o piaţă concurenÅ£ială, cea a telecomunicaÅ£iilor, intervenÅ£ie nelegală cât timp nu a fost publică ÅŸi transparentă, rezultatul fiind acela al influenţării concurenÅ£ei pe o piaţă liberă. Am mai arătat ÅŸi faptul că s-au încălcat dispoziÅ£iile constituÅ£ionale ale art. 136 aliniat 4 potrivit cărora bunurile proprietate publică pot fi doar concesionate în condiÅ£iile legii, iar legea cadru în materia concesionărilor este O.U.G. nr. 34 din 19 aprilie 2006 privind atribuirea contractelor de achiziÅ£ie publică, a contractelor de concesiune de lucrări publice ÅŸi a contractelor de concesiune de servicii”, se arată în acÅ£iunea formulată de UPC România.

Pe de altă parte, Instituţia Prefectului nu a dat nici până în acest moment viză de legalitate nu nelegalitate hotărârii Consiliului Local. În aceeaşi perioadă o asemenea afacere s-a derulat şi la nivelul Primăriei Bucureşti. Aici, edilii Capitalei au făcut la licitaţie, câştigând UTI Systems cu mai mulţi subcontractanţi printre care şi Alcatelul controlat de Columbeanu.

Este vorba tot de servicii de telefonie, internet şi cablu, ca în Focşani. Planurile de expansiune în acest domeniu ale lui Irinel Columbeanu sunt se pare mult mai mari iar în ele intră şi Focşaniul.

Amos News

Adauga un comentariu

*