CUTREMUR DE 7,9 GRADE ÃŽN PERU. 500 MORÅ¢I ÅžI 1000 DE RÄ‚NIÅ¢I

Cel puţin 500 morţi şi peste 1ooo de răniţi. Acesta este bilanţul provizoriu al seismului produs în Peru. Cutremurul a avut magnitudinea de 7,9 pe scara Richter. Potrivit institutului geologic american, mişcarea seismică s-a produs în două reprize, cu puţin timp înainte de 19.00, ora locală, la aproximativ 160 de kilometri de capitala Lima.

  • Maximul de intensitate a fost resimÅ£it în localitatea Chincha Alta. Epicentrul a fost pe coasta Pacificului, la o adâncime de 40 de km. Cutremurul a avut ÅŸi 2 replici ale miÅŸcării principale, de mai mică intensitate.

    Seismul a provocat întreruperea alimentării cu energie electrică. Åži liniile telefonice au fost afectate. Sute de oameni au preferat să rămână pe străzi, după ce situaÅ£ia s-a mai calmat, de teama unor eventuale replici. ÃŽn acelaÅŸi timp, centrul pentru alerte de tsunami din Pacific a instituit stare de alertă pentru mai multe state din centrul ÅŸi sudul continentului – Ecuador, Chile, Columbia, Panama, Costa Rica, Nicaragua, Guatemala, Salvador, Mexic, Honduras ÅŸi chiar ÅŸi pentru arhipelagul Hawaii. Alerta a fost ridicată câteva ore mai târziu. PreÅŸedintele peruan a lansat un apel la calm ÅŸi a transmis condoleanÅ£e familiilor îndoliate.

    Adauga un comentariu

    *