TEOCTIST A FOST OPERAT PE CALE CLASICÄ‚, ÃŽMPOTRIVA VOINÅ¢EI SALE

Controversa iscată de moartea Patriarhului României, Prea Fericitul Teoctist, este departe de a se stinge. Patriarhul nu a fost operat prin rezecÅ£ie endoscopică ci pe cale clasică, împotriva voinÅ£ei sale, susÅ£in jurnaliÅŸtii de la „Ziua”. Rugămintea Patriarhului, enunÅ£ată de apropiaÅ£ii săi ÅŸi chiar de doctorul Sinescu, a fost ca operaÅ£ia să fie realizată cu laserul. ÃŽnsă călugării care au spălat ÅŸi pregătit trupul Patriarhului pentru înmormântare, susÅ£in jurnaliÅŸtii, au mărturisit ca acesta purta semnul unei operaÅ£ii pe abdomen.

Cuviosul Nectarie, unul dintre cei care au îndeplinit la spital ritualul de dinainte de înmormântare le-a declarat jurnaliÅŸtilor de la „Ziua” că tăietura de pe abdomenul Patriarhului era de 10-15 cm, dispusă pe verticală. InformaÅ£ia le-a fost confirmată jurnaliÅŸtilor ÅŸi de Prea SfinÅ£itul Varsanufie Prahoveanul, un alt apropiat al Patriarhului, care a pregătit trupul Patriarhul.

DeclaraÅ£iile celor doi călugări o contrazic pe cea a doctorului Ionel Sinescu care afirma că rezecÅ£ia endoscopică a decurs în condiÅ£ii standard. Patriarhul Teoctist a fost de acord cu intervenÅ£ia chirurgicală, dar numai pe cale endoscopică ÅŸi fără anestezie generală, susÅ£in cei de la „Ziua”.

TotuÅŸi doctorul anestezist Dan Tulbure, i-a administrat pacientului de 92 de ani anestezia generală. Acesta lucru l-a confirmat ÅŸi doctorul Sinescu, într-un interviu acordat cotidianului Adevărul în urmă cu câteva zile. „Doctorul Tulbure s-a chinuit să-i faca rahianestezia, dar, văzând că nu poate să i-o facă, a trecut pe anestezie generală, mărturisea doctorul Sinescu.

Dezvăluirile celor 2 călugări care au spălat şi pregătit trupul Patriarhului pentru înmormântare potrivit cărora acesta purta semnul unei operaţii pe abdomen pot cădea ca o bombă în mijlocul investigaţiilor deschise săptămâna trecută de Parchetul General, Ministerul Sănătăţii şi Colegiul Medicilor Bucureşti.

Acest din urmă for s-a şi antepronunţat în favoarea medicului Ioanel Sinescu. În schimb, Colegiul Medicilor din România a anunţat că va ţine cont de soluţia dată de Parchetul Instanţei Supreme la sesizarea privind investigarea împrejurărilor în care a murit patriarhul Teoctist.

Adauga un comentariu

*